Putujte sa stilom. Putujte komforno.

Superb Combi

Već od
23820 €
  Od 103 g/km Od 4 l/100km
Konfigurator
dynuploaded08-29-2017_093504_70729.pdf
dynuploaded09-10-2018_025912_25070.pdf
Napomena: Cene su u EUR. Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti. U cenu vozila je uračunata carina, carinske dažbine, svi zavisni troškovi i PDV, do skladišta prodavca. Nije uračunata dodatna oprema. Doplata za metalik boju je 552 EUR.
dynuploaded10-30-2017_100121_94990.pdf
dynuploaded09-10-2018_025932_85975.pdf
dynuploaded09-10-2018_025939_34197.pdf
dynuploaded09-10-2018_025947_70751.pdf

Razlozi Zašto

Sigurnost

ŠKODA SUPERB COMBI brine o svojim putnicima.

Standardno je opremljena prednjim vazdušnim jastucima za vozača i suvozača, prednjim bočnim vazdušnim jastucima, vazdušnim zavesama kao i vazdušnim jastukom za kolena vozača.

Prtljažni prostor

Sa svojih 660l ŠKODA SUPERB COMBI pruža najveći prtljažnik u srednjoj klasi.

Sa oborenim zadnjim sedištima, kapacitet prtlažnog prostora raste na neverovatnih 1950l.

Connectivity

Uparite smartphone sa novim ŠKODA SUPERB COMBI i ekran telefona će se preslikati na ekran infotainment-a. Takođe možete da koristite tablet za kontrolu odabrane Infotainment funkcije sa nove ŠKODA Media Command aplikacije.

Tehnologije

UŽIVAJTE U AUTOMOBILU

Povežite svoj pametni telefon sa ŠKODA Superb i ekran vašeg telefona c´e se prikazati na infotainment ekranu. Takođe možete koristiti svoj tablet za kontrolu informacija i zabavnih funkcija odabranih novom ŠKODA Media Command aplikacijom.

Motori

1,5 TSI 110 kW/150 ks DSG

1,5 TSI 110 kW/150 ks 6G

1,4 TSI 110 kW/150 ks 6G

Ovaj popularni benzinski motor nudi nisku potrošnju goriva i ima odlične performanse u dugim i čestim putovanjima.

1,8 TSI 132 kW/180 ks 6G

Ovaj moćni turbo motor ima sve što je potrebno da zadovolji vozače koji traže maksimalne performanse svog automobila.

2,0 TSI 4×4 200 kW/270 ks DSG

1,6 TDI CR DPF 88 kW/120 ks 6G

Ovaj referentni dizel motor pogodan je za one čiji je prioritet niska potrošnja goriva, niska emisija CO2.

1,6 TDI CR DPF 88 kW/120 ks DSG 7

Ovaj referentni dizel motor pogodan je za one čiji je prioritet niska potrošnja goriva, niska emisija CO2.

2,0 TDI CR DPF 110 kW/150 ks 6G

Ovaj popularni dizel motor nudi nisku potrošnju goriva i ima odlične performanse u dugim i čestim putovanjima.

2,0 TDI CR DPF 110 kW/150 ks DSG

Ovaj popularni dizel motor nudi nisku potrošnju goriva i ima odlične performanse u dugim i čestim putovanjima.

2,0 TDI CR DPF 4×4 110 kW/150 ks 6G

Ovaj popularni dizel motor nudi nisku potrošnju goriva i ima odlične performanse u dugim i čestim putovanjima.

2,0 TDI CR DPF 140 kW/190 ks 6G

Ovaj superiorni dizel motor izdvaja po svojoj izuzetnoj maloj potrošnji energije i visokim performansama pri čestim i dalekim putovanjima.

2,0 TDI CR DPF 140 kW/190 ks DSG 7

Ovaj superiorni dizel motor izdvaja po svojoj izuzetnoj maloj potrošnji energije i visokim performansama pri čestim i dalekim putovanjima.

2,0 TDI CR DPF 4×4 140 kW/190 ks DSG

Ovaj superiorni dizel motor izdvaja po svojoj izuzetnoj maloj potrošnji energije i visokim performansama pri čestim i dalekim putovanjima.

Uporedni predgled motora

Oprema

Specifikacije

Opustite se, ima dovoljno prostora za svakoga.

Više o tehničkim detaljima

Svi detalji koje ste tražili

SPECIFIKACIJE ŠKODA SUPERB COMBI

Dimenzije automobila

Sigurnost

Speed Limiter

Kao što sugeriše ime, ova karakteristika ograničava maksimalnu brzinu vozila. Vozači mogu postaviti maksimalnu brzinu od 30 do 210 km / h i držati pažnju na putu. Za razliku od tempomata, koji održava definisanu brzinu, ograničivač brzine dozvoljava vozaču da putuje bilo kojom brzinom bez prekoračenja definisane vrednosti. Zbog sigurnosnih razloga, ova funkcija je privremeno onemoguc´ena tokom redukcije brzine (kada je pedala gasa potpuno pritisnuta).

Limitador de velocidad
Speed Limiter
Ostale sigurnosne funkcije

ŠKODA Superb Combi nudi beskompromisnu ??sigurnost. Osim gore opisanih sigurnosnih funkcija, sledec´e funkcije su dostupne kao standardne ili opcione za Superb Combi.

› ABS sprečava blokiranje točkova prilikom iznenadnog kočenja ili kočenja na klizavim površinama.

› Povec´avajuc´i pritisak kočenja, pomoc´ pri kočenju pomaže vozačima u situacijama kada je potrebno iznenadno kočenje. Ovo može znatno smanjiti potrebno rastojanje za zaustavljanje.

› MSR izbegava dejstvo blokiranja vučnih točkova, koje se mogu javiti kada vozač usporava na glatkoj površini.

› ASR garantuje glatko startovanje i ubrzanje bez proklizavanja točkova na klizavim površinama.

› EDL poboljšava ubrzanje pri vožnji sa manje vuče na jednom od pogonskih točkova.

› XDS + pomaže vozaču u oštrim krivinama i osigurava da se vozilo ponaša na neutralan način u dinamičkim krivinama. Elektronska kontrola simulira prisustvo autofokusnog diferencijala za poboljšanje vuče i usmerava dinamiku u krivinama. Kao rezultat, vozilo savladava krivine čvršće i prirodnije nego ranije.

› Elektronska kontrola pritiska u pneumaticima uvek vozača obaveštenja o pritisku u pneumaticima.

› Hill-Hold kontrola pomaže vozačima da se bezbedno penju uzbrdicama. Sistem se aktivira na nagibu od 5 stepeni ili više i garantuje sigurno pokretanje na kosini bez upotrebe parkirne kočnice. Sistem sprečava da se automobil pomera ili zaustavi.

› Trepc´uc´a svetla kočnica smanjuju rizik od udara u zadnji deo, naročito kada se približavaju zagušenjima ili prilikom naglog kočenja u slučaju neočekivane prepreke.

Vožnja i upravljanje

Pogon na sva četiri točka

ŠKODA Superb Combi je dostupan uz najnoviju verziju inovativne elektronske sklopke BorgVarner sa više diskova. Na raspolaganju su četiri motora (1.4 TSI / 110 kw, 2.0 TSI / 206 kw, 2.0 TDI / 110 kw i 2.0 TDI / 140 kw) sa najsavremenijim pogonom na sva četiri točka koja osigurava optimalnu dinamiku vožnje i ekonomsku potrošnju.

 

Raspodela obrtnog momenta na sva četiri točka je automatska i zavisi od voznog okruženja. Kontrolna jedinica izračunava idealan obrtni moment zadnje osovine. Varijabilni pritisak prilagođava diskove kvačila.

Progresivni pravac

Ova karakteristika daje trec´oj generaciji ŠKODA Superb bolju vožnju i agilnost u krivinama. Progresivno upravljanje menja odnos u zavisnosti od toga koliko je volan okrenut. Progresivno upravljanje je dostupno samo u kombinaciji sa sportskim šasijama.

Ekološke tehnologije

Tehnologija upravljanja aktivnim cilindrom (ACT)

Sa ACT, drugi i trec´i cilindar su privremeno deaktivirani. U dvocilindričnom režimu, motor radi efikasnije. U zavisnosti od načina vožnje, ova tehnologija može smanjiti potrošnju za više od 0,5 l / 100 km. ACT je aktiviran između 1400 i 4000 obrtaja u minuti sa obrtnim momentom između 25 i 100 Nm i brzinom do 130 km / h.

Sistem Start-Stop

Ideja sistema Start-Stop je da isključite motor kada nije potrebno da ga uključite. Ova karakteristika je naročito praktična u urbanoj sredini, gde značajno smanjuje potrošnju goriva. Sistem Start-Stop se automatski aktivira kada se motor pokrec´e i može se ručno deaktivirati u bilo kom trenutku.

Sistema Start-Stop
Sistem Start-Stop
Oporavak energije kočenjem

Šta se događa kada se energija obnovi? Kinetička energija se pretvara u korisnu električnu energiju koja se čuva u bateriji ili se koristi u električnim sistemima. Tokom kočenja, alternator snabdeva električnom energijom uređaja i puni bateriju. Ovo štedi gorivo koje bi bilo potrebno za ove zadatke.

Recuperación de energía de frenada
Oporavak energije kočenjem
Eco mod (zbor načina vožnje)

Jedan od režima koji nudi sistem za izbor načina vožnje je Eco: idealan način za vozače koji su osetljivi na životnu sredinu i koji prioritizuju ekonomičnu vožnju. Specifična karakteristika Eco moda je režim vožnje u automobilima sa DSG prenosom. Režim vožnje se koristi prilikom vožnje bez ulaska u nagla ubrzanja.

Modo Eco (selección del modo de conducción)
Eco mod (zbor načina vožnje)
Aktivni vazdušni usmerivači

Aktivni vazdušni usmerivači smanjuju aerodinamičko povlačenje i time smanjuju potrošnju i emisije novog Superb motora. Ukoliko motor ili klima uređaj ne radi na punoj snazi, otvori za ventilaciju blizu strujanja vazduha se okrec´u oko tela vozila tako da se javlja manj curenja. Aktivni vazdušni usmerivači takođe pomažu da se motor brzo zagreje pri hladnom startu.

Preporuka o promeni brzine

Odabir odgovarajuc´eg odnosa pogona može uštedeti gorivo i povec´ati udobnost vožnje. Niže brzine motora rezultuju manjom potrošnjom goriva i tišim performansama motora. Simbol u gornjem desnom uglu ekrana potvrđuje pravilan izbor brzine prenosa ili preporučuje da je promenite povec´anjem ili smanjenjem.

Recomendación sobre el cambio de velocidad
Preporuka o promeni brzine