NOVA ŠKODA FABIA

2018-02-13

ŠKODA FABIA kreće  u naredno poglavlje  sa poboljšanjima u smislu dizajna i tehnologije. 

ŠKODA FABIA kreće  u naredno poglavlje  sa poboljšanjima u smislu dizajna i tehnologije.  Popularni mali automobil se  sada može pohvaliti sa led prednjim i zadnjim svetlima, kao i prefinjenom unutrašnjošću. Dinamični  i efikasni 1.0 benzinski motor,  kao i dodatni sistemi asistencije naglašavaju sofisticirani karakter modela ŠKODA FABIA.

Dizajn

MOTORI                                                   

Ponuda motora za model ŠKODA FABIA će se sastojati od četiri benzinske veoma efikasne jedinice, svaka sa tri cilindra i zapremine 1,0 litara. MPI motori proizvode 44 kW (60 KS) i 55 kW (75 KS) snage. Dva moderna turbo TSI motora generišu 70 kW (95 KS) i 81 kW (110 ks). Oba TSI motora su opremljeni filterom krupnih čestica (DPF). Najmoćniji motor može biti uparen i sa sedmostepenim DSG menjačem.

SISTEMI ASISTENCIEJE

Senzor  upozorava vozača na prisustvo vozila u mrtvom uglu tj. na  vozila koje se približavaju  odpozadi. Zadnji senzor prati šta se dešava iza vozila i upozorava na opasnost od sudara prilikom izlaženjasa parking mesta . Još jedna nova opcija na raspolaganju je funkcija Light Assist, koja automatski kontroliše duga svetla i prebacuje na oborena čim sistem detektuje dolazeće vozilo iz suprotnog smera.

INFOTAINMENT SISTEM

Infotainment system “Sving” sada nudi ekran od 6,5 inča i omogućava vozačima da koriste čitav spektar mobilnih online usluga iz ŠKODA Connect paketa. Kada je opremljena sa Amundsen  navigacionim sistemom, Škoda FABIA pruža informacije o saobraćaju o realnom vremenu. U međuvremenu, inovativna SmartLink + tehnologija omogućava da uživate u svim prednostima Apple CarPlay, Android Auto,  MirrorLinkTM i SmartGate funkcijama.