Proizveden je 250,000-ti ŠKODA KODIAQ

2018-10-12

Škoda Karoq je prvi veliki SUV, koji je izašao na tržište u jesen 2016. Za samo dve godine proizvedeno je više od 250,000 primeraka. Danas je KODIAQ  jedan od najprodavanijih modela Češkog brenda i pozitivno nastavjla svoju uspešnu priču. U prvih osam meseci samo ove godine, preko 100.000 vozila ovog modela je isporučeno kupcima.

 

Michael Oeljeklaus, iz  odbora za proizvodnju i logistiku u Škoda Auto, rekao je, "S obzirom da smo predstavili pre samo  dve godine model ŠKODA KODIAQ, koji dostiže cifru od 250.000 vozila proizvedenih automobila je ogroman uspeh. KODIAQ je promenio imidž brenda ŠKODA i, na taj način, je podstaknuta prodaju drugih modela".

Škoda KODIAQ se trenutno proizvodi u šest fabrika. Pored Češke fabrike u Kvasini, ovaj veliki SUV se proizvodi u Changsha u Kini, Novgorodu u Rusiji, Aurangabad u Indiji, Solomonovo u Ukrajini i Ust-Kamenogorsk u Kazahstanu.

Prvi veliki  ŠKODA SUV model KODIAQ impresionira sa visokim nivoom funkcionalnosti , odličan odnos cene I kvaliteta , izuzetnom veličinom prostora, ŠKODA  inovativnim sistemom povezivanja , kao i sistemom za pomoć bezbednost i udobnost.

Sa KODIAQ karoserijom, ŠKODA prenosi  izražajan  dizajn u SUV segmentu po prvi put. Pojava  modela ŠKODA KODIAQ karakteriše -tipično jasno oblikovane, precizne linije, prepoznatljive rešetke hladnjaka .

ŠKODA KODIAQ je prvi od modela brenda koji je dostupan sa opcionim trećim redom sedišta, omogućavajući da sedam ljudi  uživaju u udobnosti putovanja u velikom SUV modelu.

Pored verzije modela KODIAQ, ŠKODA SUV-portfelj trenutno sadrži kompaktni SUV KAROQ kao i KAMIQ, koji se proizvodi u Kini za lokalno tržište. Ubrzo, ŠKODA KODIAQ će biti upotpunjen sa još jednim modelom – KODIAQ  SUV RS  koji će biti sportisti model ŠKODE. Emotivna konstrukcija KODIAQ RS  zahvaljujući međusobnim elegantnim linijama, sportskim konturama i tipičnoj izdržljivosti SUV-a. Na 176-kw (240-ks) ŠKODA KODIAQ RS će debitovati na sajmu automobila u Parizu u oktobru 2018 godine.