PUTUJTE SA STILOM

Škoda Superb Combi

Već od
26244 €
  Od 103 g/km Od 4 l/100km
dynuploaded08-27-2019_015835_75618.pdf
dynuploaded07-01-2021_040148_68216.pdf
Napomena: Cene su u EUR. Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije. U cenu vozila je uračunata carina, carinske dažbine, svi zavisni troškovi i PDV, do skladišta prodavca. Nije uračunata dodatna oprema. Doplata za metalik boju je 552 EUR.
dynuploaded02-09-2021_125811_45507.pdf
dynuploaded02-09-2021_125818_64176.pdf
dynuploaded07-01-2021_040202_89552.pdf
dynuploaded07-01-2021_040927_92243.pdf
dynuploaded07-01-2021_040938_36317.pdf
dynuploaded07-01-2021_040225_24389.pdf
dynuploaded07-01-2021_040213_86918.pdf
dynuploaded09-25-2020_101518_51970.pdf

Razlozi Zašto

PROSTRANOST

Unutrašnjost modela SUPERB je poseban svet. Osim komfora za putnike, tu je dosta mesta za praktične detalje. 

PERFEKTAN DIZAJN

ŠKODA SUPERB COMBI sigurno nastavlja tradiciju dizajna ŠKODA SUPERB. Linearni izgled pogotovo pristaje kombi varijantama automobila.

KOMFOR

Luksuzni prostor za noge u prednjem i zadnjem delu Superba, kojeg odlikuje najveći unutrašnji prostor u svojoj klasi, dopušta da vaši putnici putuju u udobnosti.

Unutrašnjost je savršen spoj originalnosti i maksimalne udobnosti putnika. Nova Škoda Superb omogućava svim putnicima da se opuste u potpunosti. 

PERFORMANSE

Moćni motori, brzi DSG menjač, pogon na svim točkovima i sistem Dynamic Chassis Control. SUPERB je najbolji model koji će Vam pružiti sve što ćete ikada želeti od automobila.

BEZBEDNOST

Kada je u pitanju bezbednost ŠKODA SUPERB ne pravi kompromise. U tom cilju, dosta truda je uloženo u sisteme asistencije koji nude najnovije funkcije zaštite.

Tehnologije

UŽIVAJTE U AUTOMOBILU

Napredni sistemi on line povezivanja učiniće svakodnevnu upotrebu vozila lakšom i pružiće Vam svu podršku koja Vam je potrebna da na cilj stignete lako i na vreme.

Oprema

Specifikacije

DOVOLJNO PROSTORA ZA SVE

Više o tehničkim detaljima

Svi detalji koje ste tražili

SPECIFIKACIJE ŠKODA SUPERB COMBI

Dimenzije automobila

Sigurnost

Speed Limiter

Kao što sugeriše ime, ova karakteristika ograničava maksimalnu brzinu vozila. Vozači mogu postaviti maksimalnu brzinu od 30 do 210 km / h i držati pažnju na putu. Za razliku od tempomata, koji održava definisanu brzinu, ograničivač brzine dozvoljava vozaču da putuje bilo kojom brzinom bez prekoračenja definisane vrednosti. Zbog sigurnosnih razloga, ova funkcija je privremeno onemoguc´ena tokom redukcije brzine (kada je pedala gasa potpuno pritisnuta).

Ostale sigurnosne funkcije

ŠKODA Superb Combi nudi beskompromisnu ??sigurnost. Osim gore opisanih sigurnosnih funkcija, sledec´e funkcije su dostupne kao standardne ili opcione za Superb Combi.

› ABS sprečava blokiranje točkova prilikom iznenadnog kočenja ili kočenja na klizavim površinama.

› Povec´avajuc´i pritisak kočenja, pomoc´ pri kočenju pomaže vozačima u situacijama kada je potrebno iznenadno kočenje. Ovo može znatno smanjiti potrebno rastojanje za zaustavljanje.

› MSR izbegava dejstvo blokiranja vučnih točkova, koje se mogu javiti kada vozač usporava na glatkoj površini.

› ASR garantuje glatko startovanje i ubrzanje bez proklizavanja točkova na klizavim površinama.

› EDL poboljšava ubrzanje pri vožnji sa manje vuče na jednom od pogonskih točkova.

› XDS + pomaže vozaču u oštrim krivinama i osigurava da se vozilo ponaša na neutralan način u dinamičkim krivinama. Elektronska kontrola simulira prisustvo autofokusnog diferencijala za poboljšanje vuče i usmerava dinamiku u krivinama. Kao rezultat, vozilo savladava krivine čvršće i prirodnije nego ranije.

› Elektronska kontrola pritiska u pneumaticima uvek vozača obaveštenja o pritisku u pneumaticima.

› Hill-Hold kontrola pomaže vozačima da se bezbedno penju uzbrdicama. Sistem se aktivira na nagibu od 5 stepeni ili više i garantuje sigurno pokretanje na kosini bez upotrebe parkirne kočnice. Sistem sprečava da se automobil pomera ili zaustavi.

› Trepc´uc´a svetla kočnica smanjuju rizik od udara u zadnji deo, naročito kada se približavaju zagušenjima ili prilikom naglog kočenja u slučaju neočekivane prepreke.

Vožnja i upravljanje

Pogon na sva četiri točka

ŠKODA Superb Combi je dostupan uz najnoviju verziju inovativne elektronske sklopke BorgVarner sa više diskova. Na raspolaganju su četiri motora (1.4 TSI / 110 kw, 2.0 TSI / 206 kw, 2.0 TDI / 110 kw i 2.0 TDI / 140 kw) sa najsavremenijim pogonom na sva četiri točka koja osigurava optimalnu dinamiku vožnje i ekonomsku potrošnju.

 

Raspodela obrtnog momenta na sva četiri točka je automatska i zavisi od voznog okruženja. Kontrolna jedinica izračunava idealan obrtni moment zadnje osovine. Varijabilni pritisak prilagođava diskove kvačila.

Progresivni pravac

Ova karakteristika daje trec´oj generaciji ŠKODA Superb bolju vožnju i agilnost u krivinama. Progresivno upravljanje menja odnos u zavisnosti od toga koliko je volan okrenut. Progresivno upravljanje je dostupno samo u kombinaciji sa sportskim šasijama.

Ekološke tehnologije

Tehnologija upravljanja aktivnim cilindrom (ACT)

Sa ACT, drugi i trec´i cilindar su privremeno deaktivirani. U dvocilindričnom režimu, motor radi efikasnije. U zavisnosti od načina vožnje, ova tehnologija može smanjiti potrošnju za više od 0,5 l / 100 km. ACT je aktiviran između 1400 i 4000 obrtaja u minuti sa obrtnim momentom između 25 i 100 Nm i brzinom do 130 km / h.

Sistem Start-Stop

Ideja sistema Start-Stop je da isključite motor kada nije potrebno da ga uključite. Ova karakteristika je naročito praktična u urbanoj sredini, gde značajno smanjuje potrošnju goriva. Sistem Start-Stop se automatski aktivira kada se motor pokrec´e i može se ručno deaktivirati u bilo kom trenutku.

Sistema Start-Stop
Sistem Start-Stop
Oporavak energije kočenjem

Šta se događa kada se energija obnovi? Kinetička energija se pretvara u korisnu električnu energiju koja se čuva u bateriji ili se koristi u električnim sistemima. Tokom kočenja, alternator snabdeva električnom energijom uređaja i puni bateriju. Ovo štedi gorivo koje bi bilo potrebno za ove zadatke.

Recuperación de energía de frenada
Oporavak energije kočenjem
Eco mod (zbor načina vožnje)

Jedan od režima koji nudi sistem za izbor načina vožnje je Eco: idealan način za vozače koji su osetljivi na životnu sredinu i koji prioritizuju ekonomičnu vožnju. Specifična karakteristika Eco moda je režim vožnje u automobilima sa DSG prenosom. Režim vožnje se koristi prilikom vožnje bez ulaska u nagla ubrzanja.

Modo Eco (selección del modo de conducción)
Eco mod (zbor načina vožnje)
Aktivni vazdušni usmerivači

Aktivni vazdušni usmerivači smanjuju aerodinamičko povlačenje i time smanjuju potrošnju i emisije novog Superb motora. Ukoliko motor ili klima uređaj ne radi na punoj snazi, otvori za ventilaciju blizu strujanja vazduha se okrec´u oko tela vozila tako da se javlja manj curenja. Aktivni vazdušni usmerivači takođe pomažu da se motor brzo zagreje pri hladnom startu.

Preporuka o promeni brzine

Odabir odgovarajuc´eg odnosa pogona može uštedeti gorivo i povec´ati udobnost vožnje. Niže brzine motora rezultuju manjom potrošnjom goriva i tišim performansama motora. Simbol u gornjem desnom uglu ekrana potvrđuje pravilan izbor brzine prenosa ili preporučuje da je promenite povec´anjem ili smanjenjem.

Recomendación sobre el cambio de velocidad
Preporuka o promeni brzine