KODA ENYAQ: Naziv za prvi elektrini SUV model brenda KODA

2020-02-23

Naziv kombinuje E kao elektrina mobilnost sa karakteristinim Q za KODA SUV modele. KODA ENYAQ: naziv je izveden iz irske rei Enya to znai izvor ivota. Prvi KODA model koji se zasniva na modularnoj platformi za elektrifikaciju (MEB)

KODA ENYAQ: Ovo je naziv za prvi KODA elektrini SUV model koji se zasniva na modularnoj elektrinoj platformi (MEB) Volkswagen grupe. Sa prvim elektrinim SUV modelom, KODA predstavlja novu nomenklaturu koja kombinuje slovo E koje predstavlja elektromobilnost i Q koje je karakteristino za KODA SUV porodicu. Sa novim modelom ENYAQ, eki proizvoa automobila pravi jo jedan korak napred u eri elektromobilnosti u 2020. godini.

Naziv novog modela KODA ENYAQ potie od irske rei enya to znai izvor ivota. Sama Enya vodi poreklo od galske rei Eithne to znai smisao, duh ili sutina. Ova razliita znaenja daju razliitu perspektivu SUV modelu. Izvor ivota simbolizuje ulazak proizvoaa automobila u novu eru elektromobilnosti i u skladu je sa sloganom brenda KODA Inventivnost nas pokree jo od 1895.

KODA ENYAQ je prvo serijsko vozilo ekog proizvoaa koje se bazira na modularnoj elektrinoj platformi (MEB) Volkswagen Grupe i jedno u nizu serije koja e initi vie od deset elektrinih modela koje e KODA lansirati pod subbrendom KODA iV do kraja 2022. godine. Do 2025. godine, KODA oekuje da e elektrina vozila i modeli sa plug-in hibridnim pogonom initi 25% prodaje.