Novi, moderni logotip RS pogon na sva četiri točka i 239-PS 2.0 TSI biturbo motor kao standard." />

ŠKODA KODIAQ RS

2018-09-01

Novi, moderni logotip RS pogon na sva četiri točka i 239-PS 2.0 TSI biturbo motor kao standard.

NOVI KODIAQ RS model označava- emotivnost, dinamičnost i automobilsku strast - ŠKODA objedinjuje sve ove kvalitete sa inicijalima "RS".

Inicijali RS postoje od 2000 godine kada je proizveden prvi model sa RS oznakom. Škoda KODIAK RS je prvi model SUV-brenda koji se pridružio ovom elitnom krugu. Češki proizvođač ŠKODA je već 117 godina U motosportu i istoriji relija sada sa novim segmentom vozila i novom oznakom . Dinamički SUV-nosi nekoliko logotipa, uključujući i jedan na svojoj masci hladnjaka.,, V slovo,, označava pobedu, crvena simbolizuje sportsku moć u porodici RS modela. Novim Logom naglašava i moderan i dinamičan izgled modela KODIAK RS.

Inicijali RS-a prvi put su korišćeni u Rally sportu 1974. Godine sa dva modela prototipa, Škoda 180 RS i 200 RS. Godine 1975, ŠKODA je proizvela i 130 RS; 1977, sportski kupe poznat i kao "Porsche of the east" sa kojim je ostvario dve pobede u svojoj klasi u legendarnoj trci Ralli Monte Carlo i takođe osvojio Acropolis Ralli. U 2000. godini, ŠKODA je predstavila svoj prvi proizvedeni model RS , Octaviu RS.


NOVI BITURBO MOTOR

NOVI biturbo motor sa pogonom na sva četiri točka i najmoćnijim proizvedenim dizel motorom u Škoda istoriji koji donosi sportske ambicije

Škoda KODIAK RS model koji dolazi do izražaja. TDI Četvorocilindrični motor sa pogonom na sva četiri točka sa 176 kw (239 ks) od svojih 2,0-litara zahvaljujući biturbo punjenju i daje maksimalni obrtni moment od 500 Nm. Ovo čini ovaj motor najsnažnijim proizvodenim dizel motorom u istoriji brenda ŠKODA , koji postoji više od 120 godina.

Novi motor omogućava dinamičnu isporuku električne energije sa odličnim kvalitetom, čak i pri malim brzinama motora. Izduvni gasovi se prečišćavaju SCR katalizatorom. U KODIAK opsegu modela, 2,0-litarski TDI dizel motor je isključivo rezervisan za RS, a zahvaljujući dinamičnom zvuku Boost, moć visokog obrtnog momenta dizel motora je odmah vidljiv. Sa adaptivnom Dinamičnom Controlom (DCC), uključujući i vožnju Mode Select sa progresivnim upravljanjem, vozilo je savršeno opremljen za rekordnu trku na Nirburgringu ...

REKORDNA ZUP U NIRBURGRINGU

Čak i pre lansiranja na tržište, prvi SUV-visokih performansi , Škoda KODIAK RS-a, dokazala da se može držati i na najizazovnijim stazama na svetu. Racing vozač Sabin SCHMITZ postavila je rekord sa modelom Škoda KODIAK RS sa sedam sedišta na legendarnom Nordschleife Nurburgring . RS čime impresivno naglašava svoje kvalitete performanse i produžava domet ŠKODA RS (Ralli Sport) modele specijalno dizajnirane kao sportske.

Fuchsrohre, Schvedenkreuz i Karussell - su delovi staze na Nirburgringu je legendarni Nordschleife su dobro poznata ljubiteljima sportskih trka širom sveta. Nijedna druga staza nije veći izazov i nigde drugde nisu vozači i vozila izloženi do krajnjih granica na 20.832-km dugoj stazi u Eifel regionu, sa svojim 73 uglova i razlike u nadmorskoj visini od oko 300 metara.

Škoda KODIAK RS-izdržao sve izazove u "Green Hell" , od 9: 29.84 minuta, postavili rekord.

Sabina Schmitz je bila za volanom Škoda KODIAK RS sve vreme trke. Schmitz redovno učestvuje u dalekom prvenstvu (VLN) i 24 sata trke na Nirburgringu i 1996. godine, postala je prva žena koja je osvojila 24-časovni trku koju je osvojila opet sledeće godine, ona je tada postala poznata širokoj publici. Schmitz procenjuje da je vozila više od 30.000 krugova na Nordschleife do danas.

"Škoda KODIAK RS je odlična zabava na stazi", rekla je Sabina Schmitz. "ŠKODA je u potpunosti iskoristila potencijal svog velikog SUV-a sa modelom KODIAK RS. Ja svakako mogu da zamislim da ću redovno imati susret u budućnosti sa KODIAK RS modelom tokom mojih krugova oko Nordschleife .

František Drabek, šef kompaktnih modela u ŠKODA AUTO kompaniji i odgovoran za razvoj modela KODIAK RS,istakao je da je,, KODIAK RS-a jednako odlikuje raznovrsnost i prostranost u porodici SUV modela kao i emotivnost i dinamičnost.