ŠKODA OCTAVIA G TEC

2018-10-02

Ekološka alternativa: ŠKODA OCTAVIA G TEC sada povećanog obima rezervoara za CNG i sa znatno većom snagom .

ŠKODA unapređuje svoju paletu vozila sa CNG ekološkim motorima.

Škoda OCTAVIA G TEC sada ima novi, snažniji1.5 TSI motor sa snagom od 96 kw (130 kS). Dostupna je i COMBI varijanta u Active, Ambition ili Style opremi. ŠKODA OCTAVIA G-TEC prelazi 480 kilometara u svom ekološki čistom CNG modu. Ovaj model je zasnovan na tri rezervoara koja imaju ukupno 17,7 kilograma CNG. Dodatni 11.8-litarski benzinski rezervoar obezbeđuje mobilnost u oblastima bez CNG benzinskih pumpi.

 

Novi 1.5-litarski motor u ŠKODA OCTAVIA G-TEC ima snagu od 96 kw (130 ks) - 15 kw (20 ks) više od svog prethodnika.  U CNG režimu emisija CO2 je niža za oko 25 procenata u odnosu na benzin, uz znatno manje azotnih oksida (NOX) i bez emisije krupnih čestica. Kao rezultat toga, Škoda OCTAVIA G TEC je u skladu sa EU6d-TEMP,najstrožijim standardom emisije, što ga čini ekološkom alternativom automobilima koji rade na konvencionalna goriva.

 

Prirodni gas kao ekološka alternative sa BRIDGING TEHNOLOGIJOM

Komprimovani prirodni gas (CNG) ima više energije od benzina ili dizela. To je jeftinije varijanta ali čista I tiša. Korišćenjem bio gasa iz otpadne vode ili poljoprivredne proizvodnje ili sintetičkog gasa umesto CNG postiže još povoljniji uticaj na čovekovu okolinu. Dalja poboljšanja mogu biti kada se koristi energija iz obnovljivih izvora u proizvodnji gasa. Prirodni gas na taj način deluje kao most između fosilnih goriva i električnih automobila. Šta više, vozilo na CNG je brz I jednostavan za dopunu goriva, kao benzinski ili dizel modeli.

 

  

DOMET OD 480 KILOMETARA u PURE CNG MODU

Tri CNG rezervoara u modelu Škoda Octavia G-TEC imaju ukupni kapacitet od 17,7 kilograma. Rezervoar postavljen ispod zadnje osovine je napravljen od čelika. Druga dva rezervoara, nalaze se ispod prtljažnika I napravljena su od novog kompozitnog materijala koji kombinuje vrhunsku bezbednost sa niskom težinom. Kada se koristi samo CNG, Octavia G TEK može da predje približno 480 kilometara.

Kada se rezervoar CNG potroši, auto će se automatski prebaciti na benzinski režim, koristeći 11.8 litara benzina u dodatnom rezervoaru. Škoda OCTAVIA G DEO 1.5 TDI je dostupna u tri paketa opreme i to u Active, Ambition i Style , u COMBI varijanti , a tu je I verzija sa sedmostepenim DSG menjačem.

Škoda Connect online servisi za G-TEC uključuju sos pozive(hitne)i Care Connect. Škoda Connect aplikacija,prikazuje preostali CNG, benzin I ukupni domet vozila.