Škoda Sunroq - Kabriolet koncept

2018-06-14

Novi concept ŠKODA automobila je kupe varijanta ŠKODA KAROQ modela.

Studija SUV modela je zadivila svojim dinamičnim i sportskim dizajnom.

Studenti iz stručne škole ŠKODA AUTO u Mladoj Boleslavi su pokazali svoje veštine dizajniranja. Kabriolet varijanta ŠKODA KAROQ, zasniva se najaktuelnoj verziji kompaktnog SUV-a. Dužina od 4.382 mm, ostaje nepromenjena kao I širina 1.811 mmi međuosovinsko rastojanje od 2.638 mm. Međutim, kabriolet KAROQ je značajno niži zahvaljujući amortizerima iz modela Skoda Octavia RS.

Faza dizajniranja počela je u oktobru 2017. godine. Tim je sastavljen od 23 pripravnika stručne škole za tehnološki razvoj  I dizajn. Nakon što su završeni planovi u januaru 2018 počela je I izrada.

Serijska verzija je prilagođena. Kada je krov uklonjen, trebalo je prilagoditi i vrata prtljažnika. Pored toga, učenici su ponovo konstruisali čitav zadnji deo, uključujući izduvni sistem. Takođe, su menjani i A i B stubovi. Škoda KAROQ  kabriolet ima modifikovan prednji i zadnji branik.

Da bi naglasili karakter kabriolet verzije polaznici su razvili potpuno nove ideje ali i modifikovali neke od postojećih mogućnosti, kao što je ŠKODA logotip, koji  diskretno svetli u mraku. Posebni pokazivači pravca, kao i ručke na vratima sa pozadinskim osvetljenjem su neki od primera posebnih karakteristika automobila. Kabriolet ŠKODA KAROQ je opremljensa 1.5 TSI motorom sa četiri cilindra.

Ovaj efikasan i moćan motor omogućava da ŠKODA KAROQ dostigne maksimalnu brzinu od 204 km/h, a za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno je 8,4 sekunde.

Jedan od poslednjih koraka u projektu je nalaženje odgovarajućeg imena za vozilo. Da bi se to ostvarilo, studenti su pozvali Škoda kupce i fanove da predlože imena preko različitih kanala društvenih medija. Na kraju, SUNROQ je izabran među nekoliko stotina predloženih imena kao savršeno ime za vozilo za letovanje. Autor  imena je pozvan na zvaničnu prezentaciju modela SUNROQ.