Škoda studentski koncept automobil

2020-03-24

Predstavljena je skica sedmog po redu ŠKODA studentskog koncepta automobila. Studenti rade na Spider varijanti ŠKODA SCALA modela.

  • Sedmi po redu studentski automobil nastavlja tradiciju i  biće     premijerno predstavljen javnosti u junu 2020. godine
  • Prvi skice modela SCALA pokazuju kreativnost i strast učenika
  • Predstavljamo ŠKODA dizajn odeljenje na čijem je čelu glavni       dizajner Oliver Stefani

Počelo je odbrojavanje za premijerno predstavljanje sedmog po redu ŠKODA koncepta studentskog automobila. Dvadeset studenata iz ŠKODA akademije su uključeni u ambiciozni projekt ove godine u želji da proizvedu otvorenu Top Spider verziju novog kompaktnog Modela ŠKODA SCALE. U radionici na odeljenju ŠKODA dizajna u Mlada Boleslavi, učenici na čelu sa glavnim ŠKODA dizajnernom Oliver Stefanijem i njegovim timom, napravili su projekat za ovaj model. Još jednom su potvrdili kvalitet školovanja u Škoda akademiji koja postoji 90 godina unazad.

Za nekoliko meseci, 20 pripravnika iz ŠKODA stručne škole su radili na sedmom konceptu  automobila sa velikom posvećenošću i kreativnošću . Za ovaj projekat, gde je njihov talenat došao do izražaja uz podršku inženjera i iskusnih radnika iz oblasti tehničkog razvoja, dizajna i proizvodnje u sedištu ŠKODE u Mladoj Boleslavi.

 

Za ovaj koncept, uzor im je model ŠKODA SCALA,koji je ŠKODA predstavila na tržištu 2018 godine.

 

Studenti su izrazili želju da budu jasne linije automobila i oblik izraženiji u verziji pauka da naglase ukupnu dinamiku vozila. 

"Uprkos sve većim korišćenjem računara i programa, crtež je ipak bitan deo rada automobilskih dizajnera. Sa svakim potezom, ideja se pretvara u nešto stvarno. Skica je prva u nizu koraka na dugom i uzbudljivom putu ka novom automobilu ", objašnjava Oliver Stefani rukovodilac ŠKODA Dizajn odeljenja.

U stvaranju svoje prve skice i nacrta, studenti su dobili pomoć i vredne savete od svih zaposlenih u odeljenju Škoda dizajna.

 

"Od samog početka, svi učenici su pokazali veliki entuzijazam i odlučnost. Njihovi crteži su veoma impresivni, za ovaj koncept", izjavio je  Jirži Hadaščok, koordinator u odeljenju ŠKODA dizajna.

 Od 2014 godine ovo je postala tradicija.Studenti iz akademije ŠKODA pokazuju svoju stručnost, ambiciju, visoko obrazovanje i talenat.