CITIGO iV

2019-11-23

Gradski automobil sa petoro vrata je okretan,sa nultom  emisijom gasova i veoma prostran za svoj segment.Ovaj plug-in model sa 32.2 kwh litijum-jonskom baterijom  od 61-kw motorom , ima WLTP ciklus i omogućava  raspon do 260 km.

ŠKODA AUTO je preduzela sledeći korak u proizvodnji električnih automobila.

Danas je prvi model CITIGO iV sišao sa proizvodne trake u fabrici Volkswagen u Slovačkoj u Bratislavi. Ovo je prvi automobil Škoda brenda sa petoro vrata na baterije. Njen stvarni domet omogućava vozačima da pokriju do 260 km, a da auto i dalje ima veliki obrtni moment i dinamične performanse u vožnji.

Majkl Oeljeklaus, iz odbora za proizvodnju i logistiku u Škoda Auto, tim povodom je rekao, "Proizvodnja modela ŠKODA CITIGOe IV je početak nove prekretnice u istoriji ŠKODA brenda. To je naš prvi potpuno novi električni model sa mnogim praktičnim rešenjima visokog kvaliteta proizvodnje". 

Model Škoda Citigo iV predstavljen je premijerno na svetskom prvenstvu Hokeja u Bratislavi.

 

Ovaj gradski automobil, sa litijum-jonskom baterijom  i nultom emisijom gasova  ima  kapacitet od 32,2 kwh i motor snage 61-Kw (83-ks) električni motor. Zbog načina na koji električni pogon vozila radi, visok obrtni moment automobila je od 212 Nm .  Sa prednjim pogonom CITIGO Iv ima ubrzanje od 0 do 100 km / h za 12,3 sekundi, a od 60 do 100 km / h potrebno je  samo 7,3 sekundi, a ima  maksimalnu brzinu od 130 km / h.

 

U svakodnevnim uslovima i sa baterijom potpuno napunjenom , CITIGOe IV može putovati do 260 km. Kao malo gradsko,  vozilo ima natprosečnu količinu prostora za putnike i njihov prtljag. Model CITIGOe iV je savršeno prilagođen gradskim putovanjima. Uprkos svojim kompaktnim spoljnim dimenzijama dužine 3.597 mm i visine 1645 mm, ima dovoljno prostora u unutrašnjosti za četiri osobe. Spuštanjem zadnjih sedišta, kapacitet prtljažnika može da se poveća sa 250 l do 923 l.

Najupečatljivija spoljna karakteristika ovog električnog modela  je modifikovana rešetka, koja je u boji karoserije Na zadnjem delu automobila se nalazi natpis  "ŠKODA"  kao i iV oznake. Svetla za maglu i LED dnevna svetla dolaze kao deo standardne opreme.  Model dolazi sa 14-inčnim , i 16 inčnim felnama.

ŠKODA CITIGOe  dolazi isključivo kao model sa 5 vrata u nivou opreme Ambition ili Style paketu. Pored toga, korisnici se mogu odlučiti za nekoliko atraktivnih paketa u zavisnosti od njihove zemlje (Funkcional,Comfort ili Comfort plus) paket.

Unutrašnjost je redizajnirana i donosi nove mobilne on line servise, gde su baterija i klima na daljinski pristup,električne podizače prozora,potpuno novi klima uredjajk ao i mnoga druga brojna osveženja.