Oboren GINISOV REKORD

2018-09-26

UHVATI STRELU U LETU!

Uz pomoć Škoda Octavia Combi RS 245 oboren je Ginisov rekord u julu - hvatanju strele u letu. Ovaj svetski rekord, na 57,5 metara, postavili su Laurence Baldauff, Markus Haas i Guido Gluschitsch. 

Haas je uspeo da uhvati strelu u letu koju je ispalila australijska olimpijka  Laurence Baldauff, koristeći samo vlastite ruke.

"ŠKODA je poznat kao brend sa krilatom strelicom u svom logotipu. Želeli smo da probamo nešto što nikada ranije niko nije", kaže Gregor Waidacher, menadžer komunikacija ŠKODA u Austriji, koji objašnjava kako je došlo do ideje. Snimanja je inicirano od austrijskog uvoznika ŠKODA automobila. Četiri meseca se radilo na planiranju, organizaciji i testiranju. Izbor pravog tima bio je važan faktor. "Naš kriterijum za izbor strelca bio je očigledan: morali smo imati najbolju koju je Austrija mogla ponuditi", napominje Waidacher.

Markus Haas, trener borilačkih veština sa refleksima brzine groma, izabran je da uhvati strelicu. Tim je zaokružio Guido Gluschitsch, profesionalni vozač, koji radi kao instruktor vožnje. Kada je celi tim bio spreman, otišli su u najveću vojnu vazdušnu bazu u Austriji, Zeltweg, i pokušati da obore rekord. Fokus i istrajnost su bili kljucni za obaranje rekorda.  Naravno, zapis ne bi bio moguc´ bez ŠKODA OCTAVIA COMBI RS 245. Naravno, to nije slučajnost, s obzirom da Češki ponos ima logo upravo u obliku strele sa krilima od 1926.  

Deluje nestvarno da je moguće da čovek sopstvenom rukom uhvati strelu u letu, a na raspolaganju ima samo 30  metara, tek pola sekunde da uhvati njeno 68cm dugo telo.  Uz pomoć Škoda OCTAVIE, koja razvija 245 k, HASS je postavio Ginisov rekord.