PET ZVEZDICA ZA BEZBEDNOST

2019-09-09

ŠKODA KAMIQ je dobio maksimalnih pet zvezdica na Euro NCAP testu

Model KAMIQ  je dobio maksimalnih pet zvezdica na testu od strane nezavisnog Evropskog programa za ocenjivanje novih automobila (Euro NCAP).

To ga svrstava medju najsigurnija vozila u svom segmentu  Suv automobila.

"Aktivna i pasivna sigurnost naših vozila je glavni prioritet za sve modele ŠKODA. Činjenica da je KAMIQ, naš najnoviji model,koji je sada je dobio rezultat sa  maksimalnih pet zvezdica u Euro NCAP  testu pokazujući šta je visok stepen sigurnosti  naših vozila i predstavlja još jedno uspešno priznanje  našeg inženjerskog tima i njihovog rada i truda  u ovoj oblasti." objasnio je Christian Strube, član odbora za tehnološki razvoj u Škoda Auto. 

Novi ŠKODA KAMIQ je uspešno prošao sve testove za bezbednost u Euro NCAP, sa postignutim rezultatom od maksimalnih pet zvezdica.

Na Euro NCAP testu su bili prijatno iznenađeni koliko se dobro pokazao najnoviji ŠKODA model. Gradski SUV postigao je 96% za zaštitu odraslih putnika u automobilu sa impresivnim rezultatima u Euro NCAP istoriji.

Model ŠKODA KAMIQ štiti svoje putnike sa devet vazdušnih jastuka, uključujući i opcioni vazdušni jastuk za kolena vozača i zadnji bočni vazdušni jastuci.

Dodatne sigurnosne karakteristike uključuju više Collision Brake (kočnice), opcioni Crev Protect Assist proaktivni sistem zaštite putnika, kao i Isofix i Top-tether  na  zadnjim i prednjim sedištima suvozača koji osigurava optimalnu zaštitu male dece u svakom trenutku. Standardna oprema za ŠKODA KAMIQ uključuje i sistem Crev Protect Assist, i opcioni side Assist koji upozorava vozače na vozila se približavaju od pozadi ili u mrtvom uglu automobila. Kombinovani efekat ovih sistema pomoći za KAMIQ model dobio je ocenu 3.5 boda od maksimalnih četiri boda.

KAMIQ model  se zasniva na MKB-A0 platformi Wolksvagen grupe, koji karakteriše state-of-the-art sigurnosti i sisteme pomoći. Ovaj gradski  SUV model  garantuje vrhunsku pasivnu sigurnost, koristeći gotovo 80 % udela visoke čvrstoće i posebno kaljenog čelika.

 

 

 

 

 

 

Evropski program za ocenjivanje novih automobila (Euro NCAP je) je osnovana 1997. godine, sa svojim sadašnjim članovima, uključujući transportna ministarstva, auto-moto klubove, udruženja osiguranja i istraživačke institute iz osam evropskih zemalja. Udruženje  je osnovano u Belgijskom gradu Leuven. Ovde se sprovode crash testovi sa aktuelnim modelima vozila i procenjuje njihova aktivna i pasivna bezbednost. Tokom proteklih nekoliko godina, ovi testovi su postali sve strožiji i sada čine različite vrste testova. Dok u početku samo na osnovu rezultata testova sudara, danas se daje veći značaj procenama aktivnih sistema bezbednosti i sistema za pomoć vozačima.