Proizvodnja Škode KAMIQ je počela

2019-07-09

Mladá Boleslav, 8 July 2019 – Proizveden je prvi Škoda Kamiq. 

Pored Kodiaqa i Karoqa, Kamiq je treći model u kategoriji SUV-a koji će biti dostupan za evropsko tržište. Serijska proizvodnja novog SUVa počela je glavnom pogonu u Mladá Boleslav. Pored novih SUV Škoda modela, tu se proizvode i Škoda Superb, Octavia, Superb, Fabia i Škoda Scala. 

Dr Michael Oeljeklaus, član Upravnog odbora ŠKODA AUTO za proizvodnju i logistiku, rekao je: „Za nas je početak proizvodnje za novog ŠKODA modela uviek poseban trenutak. Tokom proteklih nekoliko meseci, napravili smo sve odredbe u proizvodnji i logistici za uspešno lansiranje KAMIQ  u gradskom SUV segmentu. Uvereni smo da će KAMIQ u tipičnom ŠKODA stilu impresionirati naše kupce svojim izvrsnim kvalitetom i mnogim praktičnim karakteristikama. ”

ŠKODA je uložila oko 100 miliona EURA za proizvodnju Škoda Kamiq-a. Proizvodna linija za MQB27 platformu je prilagođena; proizvedeni su i novi alati za presovanje. U farbari, karoseriji i finalnoj montaži napravljene su ne samo fundamentalne promene, već su modifikovani i detalji kako bi se olakšalo sklapanje novih razdvojenoh farova sa LED tehnologijom, na primer. 400 novih KAMIQ-a svakodnevno napušta fabriku.

Novi ŠKODA KAMIQ je baziran na MQB platformi Volksvagen grupe i ima najsavremenije sisteme za pomoć i zabavu, emotivan dizajn i bogatstvo Simply Clever rešenjima. Njegova prostranost čini ga savršenim za porodična putovanja i sve one koji vole komfor.

Sa dužinom od 4.241 mm, KAMIQ nudi veliki prostor za sve putnike i prtljag. Zahvaljujući modernim sistemima pomoći, izboru efikasnih, ekonomičnih motora i najnovijih rešenja za povezivanje, savršeno je prilagođen potrebama mlađe, urbane ciljne grupe. Ponuda novog gradskog SUV-a isključivo je sa prednjim pogonom.