Tour de France trofej-ŠKODA dizajn

2018-07-25

Škoda dizajn trofeji dizajnirani su za pobednike trke Tour de France 2018 . 

Škoda Design je ponovo dobila  zadatak da dizajnira trofeje za pobednike i na ovogodišnjoj Tour de France trci. Nakon što će na peloton krosu učesnici trke preći liniju cilja na Champs-Elisees 29. jula, pobednici svake klasifikacije će dobiti svoje trofeje. Direktor iz Škoda Auta Bernard Majer će lično nagraditi onoga ko  nosi zeleni dres sa zelenim kristalnim staklenim trofejom koji je rezervisan za lidera klasifikacije.

"Trofeji za pobednike Tour de France pružaju fascinantnu interakciju između mekih krivina i preciznih linija,  ka vrhu. Oni na taj način podsećaju na ptice raširenih krila u letu ", objasnio je dizajner Piter Olah iz kompanije Škoda Auto.

Šestdeset centimetara visoki i četiri kilograma teško remek delo od Češkog stakla(kristala) su proizvedeni od strane Češke kompanije Lasvit. Trofeji elegantne siluete se sada smatraju zaštitnim znakom Tour de France trke. Svake godine dizajneri iz ŠKODA Auta imaju nove inspiracije  prilikom kreiranja nagrada. Ove godine trofej odaje počast geometrijskim dizajnom i ugaonim oblikom Češkog kubizma.

Kao i predhodnih 15 godina, Škoda Auto se predstavlja kao zvanični sponzor i vozilo partnera za Tour de France.

Od 2011. godine, ŠKODA brend je počeo sa dizajniranjem trofeja koji se  dodeljuju dobitnicima biciklističke trke kroz Francusku.

7 jula, je počelo 105. izdanje klasične biciklističke ture koja je počela na Atlantskom ostrvu Noirmoutier-en-Ile. Do trenutka kada će učesnici  na peloton krosu preći liniju cilja na Champs-Elisees sledeće nedelju 29. jula, vozači će imati turu dugu ukupno 3.351 kilometara kroz 21 fazu.