Troškovi nakon kupovine polovog automobila

2020-08-11

Kupovina polovnog automobila često je dugotrajan proces. Pronaći idealan polovan automobi koji prati Vaš karakter i životni stil je ponekad zaista teško, zahteva dosta vremena I traganja. Kupovina polovnog automobila na “prvi pogled” je nešto što se ređe dešava ali nije nemoguće.

Našu ponudu polovnih vozila pogledajte na linku https://skoda-alpros.rs/index.asp?pageid=A11

Uvek postoje pitanja, da li je polovan automobil ispravan, da li je legalan i da li vraćena kilometraža?

Većina kupaca polovnih automobila svesna je troškova nakon kupovine. Cena polovnog automobile nije jedini trošak. Mogući potencijalni troškovi se javljaju nakon kupovine i neophodno je da budete spremni na još neki izdatak.

Kako je finansijska situacija kod kupaca različita, realnost je takva da ušteda na dodatnim ulaganjima u početku u polovan automobil, može dosta da košta kasnije.

Ulaganja u polovan automobile je često i odnosi se na troškove srđivanja limarije, eventualnih nedostataka i zameni potrošnih delova.

Dobra kupovina je i ona gde ste kupili jeftin primerak gde su najvaćnije stvari poput motora, elektronije, menjača u dobrom stanju ali ste svesni sitnih ulaganja.

Troškovi koji se javljaju nakon kupovine polovnih vozila su svakako prenos vlasništva.

Pre nego što se odlučite na kupovinu polovnog automobila pripremite se na stvari za koje bi ste trebali odvojiti sredstva za njihovu eventualnu zamenu.

SERVIS

Ono što se najčešće odlaže je veliki servis nakon kupovine. Cena velikog servisa svakako je jedna od najskupljih stavki u održavanju vozila ali njegovim odlaganjem možemo imati katastrofalne posledice poput pucanja zupčastog kaiša. Pri kupovini polovnog automobila važno je da proverite kada je odrađen servis i da Vam ovo bude jedan od parametara pri odluci.

Mali servis treba obavezno uraditi nakon kupovine polovnog automobila. Ukoliko ste sigurni da je predhodni vlasnik nedavno posetio servis (dokaz račun o izvršenom malom servisu) u tom slučaju mali servis raditi na godišnjem nivou. Cena malog servisa zavisi od niza faktora. Ukoliko servis želite da odradite u našim servisima, sve informacije možete dobiti pozivom na 011 71 51 900.

Pravila za mali servis važe isto i za veliki. Vaša bezbednost je uvek na prvom mestu.

Akumulator

Vek trajanja akumulatora je neizvestan. Teško je proceniti koliko može da Vas služi, pogotovo ako je reč o akumulatoru u polovnom automobilu. Pri kupovini zahtevajte garantni list, ukoliko prodavac tvrdi da je kupljen u skorijem roku.

 

U našim servisima možete uvek proveriti stanje akumulatora ili kupiti novi. Cena akumulatora je u proseku oko 8000,00 rsd, pri čemu su skuplji akumulatori namenjeni automobilima koji poseduju sistem start-stop.

GUME

Gume su jedan od najčešćih stavki ulaganja u polovan automobil. Važno je da proverite godinu proizvodnje i kakvo je stanje guma. Ukoliko pri kupovini dobijate jedan set guma, planirajte kupovinu pneumatika za sledeću sezonu. Za cene i ponudu guma možete nas kontaktirati.

Kablovi i svećice

Vrlo je važno da odmah nakon kupovine proverite svećice i kablove, ukoliko ste u mogućnosti zamenite novim.  Oni utiču na rad motora i samim tim mogu izazvati ozbiljnije kvarove.

Korozija

Ukoliko ste pronašli apsolutno ispravan automobil sa tragovima korozije, nemojte da odustajete. Obratite se dobrom autolimaru i tražite njegovu procenu troškova. To ne podrazumeva farbanje celog automobila ili vrata. Važno je na vreme zaustaviti širenje korozije.

Registracija vozila

Svi automobili koji učestvuju u saobraćaju moraju biti registrovani. Informacije o cenama registracije i procedurama pročitajte na linku https://skoda-alpros.rs/index.asp?pageid=A48.