NOVI ŠKODA KODIAQ

2021-04-29

Inovativni ŠKODA KODIAQ dolazi sa nizom poboljšanja, a kupcima nudi najsavremenije tehnologije, uključujući nove motore ili inovativnu opremu i nadograđene sisteme pomoći.

Novi  dizajn biće ključna karakteristika unapređenog SUV modela KODIAQ. Prednja strana ima uspravnu šestostranu rešetku hladnjaka i novi, više pozicioniran poklopac motora. Ostali detalji modelu KODIAQ daju terenski izgled, posebno novi branici. Ostale karakteristike uključuju širi centralni usisnik za vazduh i detalje u boji aluminijuma.

The all-new ŠKODA KODIAQ

Novi izgled unutrašnjosti i po prvi put mogućnost poručivanja ergonomskih sedišta

ŠKODA podiže izgled i doživljaj enterijera modela KODIAQ na novi nivo pružajuc´i mu nove ukrasne elemente, dodatne kontrastne šavove i poboljšane LED funkcije ambijentalnog osvetljenja. Po prvi put kod modela Škoda KOdiaq pruža se mogućnost poručiti ergonomska sedišta od perforirane kože sa višesmernim električnim podešavanjem sedišta, funkcijom ventilacije i masaže.

Opcionalna eko sedišta dostupna za nivoe opreme Ambition i Style dolaze sa visokokvalitetnim presvlakama od veganskih, recikliranih materijala.

The all-new ŠKODA KODIAQ

Početni motor za model KODIAQ je 1.5 TSI motor sa deaktiviranim cilindrom snage 110 kW. Ovo je jedini KODIAQ motor koji je kombinovan sa manuelnim šestostepenim menjačem i pogonom na prednje točkove. Četvorocilindrični 2.0 TDI pruža iste performanse, ali je standardno povezan sa sedmostepenim DSG automatskim menjačem i nudi izbor pogona na prednje točkove ili na sva četiri točka. Sve ostale verzije novog KODIAQ-a imaju pogon na sva četiri točka i DSG menjač.

Početak proizvodnje i uspeh na tržištu

Proizvodnja modela KODIAQ započela je 2016. godine u ŠKODA fabrici u Kvasiny u Češkoj. U okviru SUV kampanje, proizvođač automobila je uložio preko 290 miliona evra u modernizaciju ove lokacije do 2018. godine, pretvarajuc´i je u specijalizovani centar za proizvodnju SUV modela. Da bi zadovoljio veliku međunarodnu potražnju za KODIAQ-om, ŠKODA je takođe narednih godina postavila proizvodne linije za svoj veliki SUV u Kini, Indiji i Rusiji. Do kraja marta 2021. godine više od 600.000 KODIAQ-a sišlo je sa proizvodnih traka širom sveta.

 PREUZMITE 

CENOVNIK MODELA KODIAQ 

CENOVNIK MODELA KODIAQ SPORTLINE