VISION X

2018-03-01

Velike proporcije i trodimenzionalne površine karakterišu eksterijer. Veliki ekran u boji i impresivni svetlosni efekti ističu unutrašnjosti automobila.

Škoda VISION X predstavljena je kao idealan pratilac za aktivan, urban načina života. Precizne linije i jasne konture i površina karakterišu eksterijer i naglašavaju dinamičan karakter karoserije u boji FlekGreen. Krov u kontrastnoj Antracit boji naglašava sportski karakter. Pored toga, karakteristični branici, dominantni bočni pragovi, veliki panoramski stakleni krov i 20-inčni aluminijumske felne stvaraju snažan utisak. Dizajn oštrih linija je inspirisan tradicionalnim Češkim kristalnim staklom.

Unutrašnjost ŠKODE VISION X definiše potpuno novi dizajnerski jezik. Široka, ergonomski zaobljena tabla sa samostalnim ekranom u boji dominira u unutrašnjosti. Infotainment i on line usluge mogu se brzo i intuitivno koristiti preko ekrana. Osvetljeni elementi od kristalnog stakla u kombinaciji sa ekranom u boji stvaraju zanimljive svetlosne efekte.

ŠKODA VISION X je vizija modernog vozila tipa crossover. Dodavanjem trećeg modela u uspešnu SUV porodicu, ŠKODA želi da se obrati novoj grupi klijenata i poveća interesovanje za brend. Proširenje ponude modelom iz popularnog SUV segmenta je temelj strategije pod nazivom ŠKODA’s Strategy 2025. Do 2025. godine, ŠKODA AUTO će predstaviti plug-in hybrid vozilo, a kasnije će svako četvrto vozilo koje bude prodato će biti plug-in hybrid ili čisto električno vozilo.

ŠKODA VISION X će imati premijeru na Međunardnom sajmu automobila International Motor Show 2018 u Ženevi.