Električna Mobilnost

Škoda električna vozila su više od automobila sa električnim napajanjem. Električna vozila otvaraju sasvim novo poglavlje u istoriji Škode. Ovom prilikom Vas upoznajemo sa ekološkim podbrendom iV, njegovim potpuno novim ekosistemom, koji čini električnu mobilnost jednostavnom. Električna mobilnost je budućnost i kompanija ŠKODA je spremna za to. Do 2025. godine Škoda će ponuditi pet električnih vozila. Očekujte više zabave, manje emisije izduvnih gasova, više mogućnosti i manje ograničenja. Pridružite nam se na putu u budućnost!

ŠKODA iV

Oznaka „i“ u imenu iV, ima značenje da su ŠKODA iV modeli „inovativni“ i „inteligentni“, nudec´i prilagođena rešenja za mobilnost. Nude moguc´nost prilagođavanja. Svaka Škoda iV je individua za sebe. 'V' označava vozilo (engl.-vehicle).

NAPUNITE ŽIVOT

Vremena se menjaju. Vreme je da se nove tehnologije predstave čovečanstvu i da se privede kraju prekomerna potrošnja goriva. Vreme je da se preusmerite na važne stvari u životu. Vreme je za iznenađujuc´e, pametne ideje koje dodaju čaroliju svakodnevnoj rutini. Vreme je za malo više zabave. Da li ste spremni da prihvatite izazov?

PODIZANJE EKOLOŠKE SVESTI

Ulazak Škode u svet elektične mobilnonsti je ključ sprovođenja „Green Future“ strategije. Koja ima za cilj zaštitu životne sredine. Smanjenje emisije CO2 izmedju 2015 i 2025. Ključni momenat je transformacija iz motora s unutrašnjim sagorevanjem u električne motore. Električni automobili nemaju nikakve emisije u trenutku rada, oni nemaju izduvne gasove.

NAJVEĆA INVESTICIJA U ISTORIJI POSLOVANJA

U narednih pet godina Škoda će uložiti oko dve milijarde eura u alternativne pogonske sisteme i nove usluge mobilnosti, kao što su platforme za deljenje automobila. Do kraja 2022. godine Škoda uvodi više od deset elektrificiranih modela, čime će stvoriti porodicu ŠKODA iV. Više od 11.000 zaposlenih je već obučeno u proizvodnji električnih automobila.

Škoda iV

Potpuno električno vozilo Citigo iV i Superb iV hibrid čine električnu mobilnost Simply Clever- nude brzo punjenje, pristupačne cene i brzu dinamiku. Sa Škoda iV vozilima selimo vas u budučnost. Lansiranje modela SUPERB iV i CITIGO iV obeležilo je početak e-mobilnosti u kompaniji ŠKODA, zaista specijalan događaj u njenoj 124-godišnjoj istoriji. Uz ova dva modela, ŠKODA predstavlja i epitet iV, kao novi ujedinjujući element za sve svoje električne automobile. Označava inteligenciju, intuitivnost, inspiraciju, individualnost i inventivnost vozila.

ŠKODA SUPERB iV

Uz model ŠKODA SUPERB iV, kompanija ŠKODA ulazi u novu eru. Ovo je prvi hibridni auto s priključkom u istoriji ovog proizvođača, i još jedan korak na putu prema elektromobilnosti. Hibridni motor kombinuje pogodnosti električnog motora i konvencionalnog motora sa unutrašnjim sagorevanjem, nudeći potpuno električnu vožnju idealnu za grad, i u isto vreme obezbeđujući dovoljno dometa za pokrivanje dugih ruta.

ŠKODA CITIGO E iV

ŠKODA CITIGOe iV je prvo ŠKODINO prvo vozilo za proizvodnju električne energije i odlikuje se električnim motorom snage 61 kV. Litijum-jonska baterija od 36,8 kVh omoguc´ava domet do 260 km. Kada se potroši, baterija se može napuniti na 80% u toku 1 sata. ŠKODA CITIGOe iV je savršeno vozilo za moderne gradove.

Promene u voznim karakteristikima

Kako je živeti u stilu iV? Pogledajte kratak pregled glavnih karakteristika Škoda električnih modela da biste videli kako vam mogu pomoc´i u svakodnevnom životu.

Baterija

Automobilska industrija je identifikovala tri vrste punjivih baterija kao pogodne za upotrebu kod električnih automobila.

Ove vrste su olovne baterije, nikl-metal-hibridne (NiMH) baterije i litijum-jonske (Li-ion) baterije.

Baterija kod ELEKTRIČNIH VOZILA – BEV

Električna baterija se koristi za pogon električnih vozila. One se snabdevaju električnom energijom iz punjača i skladište je unutar baterije. Ključna prednost električnih vozila je što ne emituju izduvne gasove, nečujni su i dinamični. Servisiranje ovih vozila je dosta jednostavnije.

HIBRIDna vozila - PHEV

Ono što hibridna vozila sa plug-in-om razlikuje od BEV-a je to što kombinuju klasični motor s unutrašnjim sagorevanjem i električni motor koji se može napuniti iz električne utičnice. Čak se i PHEV može voziti u čisto električnom režimu, ali domet je ograničen na 50 do 60 kilometara.

Benefiti Električne Mobilnosti

Električnna mobilnost pruža dosta prednosti. Rastom električne revolucije, prednosti će se povečavati.

Zdravo okruženje

Ne može se osporiti ekološka prednost električne mobilnosti.Smanjuje se stepen zagađenosti vazduha usled smanjenja ispuštanja izduvnih gasova. Takođe je nezanemariv nivo buke koji je kod električnih vozila nizak.

Niski troškovi

Električna mobilnost se ne odnosi samo na očuvanje životne sredine, ona podrazumeva i znatnu uštedu novca. Niži troškovi goriva i održavanja u odnosu na automobile sa motornima s unutrašnjim sagorevanjem. Određene zemlje daju poreske olakšice na kupovinu električnih vozila.

Vozite bilo gde

Kako zagađenje vazduha i klimatske promene postaju bitna tema, gradovi uspostavljaju zone s niskom emisijom štetnih gasova (LEZs), limitiranim ulaskom za uobičajena vozila. U narednim godinama ovi LEZ- ovi c´e postati prevladavajuc´i.

Svi servisi u vašem džepu