Prvi pogled na redizajnirane modele Škoda Scala i Škoda Kamiq

22. 08. 2023.

Kompaktni i gradski SUV modeli dobijaju inovativan dizajn i tehnološka unapređenja. Sada su uključene karakteristike koje su prethodno bile rezervisane za više klase vozila. Digitalna svetska premijera ova dva modela zakazana je za 1. avgust

 

Beograd, 19. jul 2023 – Škoda Auto je objavila prve skice eksterijera koje prikazuju osvežene verzije kompaktnog modela Scala i gradskog SUV-a Kamiq. Češki proizvođač automobila je oba modela obogatio naprednim dizajnom i tehnološkim poboljšanjima, kao i karakteristikama iz viših klasa vozila. Novi Scala i Kamiq proslaviće svoje digitalne svetske premijere 1. avgusta.

 

Četiri godine od početka proizvodnje, Škoda Scala i Škoda Kamiq spremni su za osveženje. Tehnološka ažuriranja i modifikacije dizajna eksterijera kombinuju se kako bi istakle ključne karakteristike svakog modela, kao što je dinamična privlačnost Scale i robustan izgled Kamiqa. Oba modela sada imaju redizajnirana prednja svetla, prednje i zadnje maske i rešetku. Nove aluminijumske felne i natpisi na vratima prtljažnika u skladu sa novim Škoda dizajnom elegantno dovršavaju preuređenje.

 

Stanjena prednja svetla i zavese s bočnim krilima za model Scala

Tanja prednja svetla modela Scala protežu se sve do rešetke, naglašavajući dinamičnu privlačnost automobila. Usisnik vazduha u novom prednjem braniku podeljen je dodatnim bočnim krilima. Obojeni u boji karoserije, oni se takođe nalaze u difuzoru na redizajniranom zadnjem braniku, koji je okružen kristalnim elementima. Zadnja svetla sada imaju novi i prefinjeniji grafički dizajn.

 

Naglašene SUV karakteristike za Kamiq

Ažurirani Kamiq sada ima veću vizuelnu prisutnost. Gornji element prepoznatljivih podeljenih prednjih svetala sada je tanji i ima naglašeniji dizajn. Veća i uspravnija Škoda rešetka ima prepoznatljive dvostruke letvice koje na dnu prave oblik slova U. U prednjem delu, obojeno područje ispod rešetke i usisnik vazduha naglašavaju širinu vozila, a sve je dopunjeno čvrstim srebrnim difuzorom koji pruža zaštitu podvozja. Zadnji difuzor sastoji se od širokog gornjeg dela u crnoj boji i robustnog donjeg dela u srebrnoj boji. Redizajnirano svetlo u obliku slova L karakteristično za podeljena zadnja svetla vizuelno se povezuje s reflektorima, koji takođe imaju oblik slova L.

 

Galerija

Najnovije vesti

21. 02. 2024.

Predstavljanje redizajniranog modela Škoda Octavia

Škoda Octavia: Osveženje najprodavanijeg modela marke Škoda. Pogledajte šta je sve unapređeno na Škodinom najpopularnijem modelu.

Saznaj više
23. 01. 2024.

Ne dozvolite da vas zima uhvati nespremne

Zima je u punom jeku, pa nije loša ideja da dobijete nekoliko saveta kako da se nosite sa zamkama vožnje po snegu i ledu. Koje Škoda karakteristike i dodatna oprema mogu biti od koristi? Na šta treba paziti?

Saznaj više
06. 10. 2023.

Novi Kodiaq je stigao!

Škoda započinje najnovije poglavlje u svojoj priči o uspehu: drugu generaciju svog nagrađivanog SUV-a. Kodiaq, simbol svestranosti i inovativnosti, već je osvojio srca više od osamsto hiljada kupaca na šezdeset tržišta širom sveta i osvojio brojne prestižne nagrade.

Saznaj više
13. 09. 2023.

Četvrta generacija modela Škoda Superb će ponovno imati u ponudi hatchback verziju

Novi Superb hatchback nudi još više prostora i bolju aerodinamiku. Tri benzinska motora, dva dizel i premijera za blagu hibridnu tehnologiju. Novi koncept enterijera sa samostojećim infotainment ekranom i Škoda Smart Dials. Fokusiran na održive materijale u unutrašnjosti.

Saznaj više
12. 09. 2023.

Škoda izbacila proširenu aplikaciju „Ponude“: Popusti i posebne ponude sada dostupni na čak osam tržišta!

Aplikacija u automobilu daje popuste i posebne ponude na benzinskim pumpama, restoranima, hotelima, prodavnicama i Škoda Auto online prodavnici. Usluga je dostupna za skoro sve trenutne modele koji imaju najnovije infotainment sisteme Amundsen ili Columbus. Promocije mogu da nude spoljni partneri ili direktno Škoda Auto

Saznaj više
31. 08. 2023.

Još više prostora, udobnosti i kontrole: Škoda predstavlja vrhunske enterijere potpuno novih generacija modela Kodiaq i Superb

Škoda Smart Dials: Postavljeni ispod centralnog ekrana infotainment sistema, ovi prilagodljivi rotirajući dugmići sa digitalnim ekranima nude novi pristup intuitivnom radu. Samostojeći ekran infotainmenta od 12,9 inča, u kombinaciji sa premeštenim menjačem na stub volana, stvara urednu centralnu konzolu i optimizuje unutrašnji prostor. Inovativni Škoda Design Selection donosi niz održivih materijala u serije modela Kodiaq i Superb.

Saznaj više
23. 08. 2023.

Skice otkrivaju detalje dizajna novih prednjih svetala modela Škoda Scala i Kamiq

Potpuno nova prednja svetla naglašavaju pomlađeni izgled kompaktnog modela Škoda Scala i gradskog SUV modela Škoda Kamiq. Dodatna tehnologija Matrix-LED – prvi put za dotične modele.

Saznaj više
22. 08. 2023.

Prvi pogled na redizajnirane modele Škoda Scala i Škoda Kamiq

Kompaktni i gradski SUV modeli dobijaju inovativan dizajn i tehnološka unapređenja. Sada su uključene karakteristike koje su prethodno bile rezervisane za više klase vozila. Digitalna svetska premijera ova dva modela zakazana je za 1. avgust

Saznaj više