fbpx

Siguran i udoban zimski odmor sa Škoda automobilom

Prostrani, svestrani i idealno opremljeni za zimske uslove na putu: ŠKODA vozila, poput Kodiaq SUV-a i COMBI verzije SUPERB-a i OCTAVIA, savršeni su saputnici za zimski odmor. Nude dovoljno prostora za skije, snowboard, lični prtljag, kao i pametne funkcije za vozače i putnike, uključujući grejače vetrobranskog stakla, volana, prednjih i zadnjih sedišta.

Kod pogona na sva četiri točka, istraživanje snežnih planinskih predela biće uživanje ukoliko pripremite automobil za avanturu.

Pre nego što se sigurno krenete na dugoočekivani zimski odmor, prvo bi trebalo da Vaš ŠKODA automobil pripremite za zimu, što između ostalog znači i prelazak na zimske gume sa dovoljno gaznog sloja, dopunjavanje antifriza u hladnjak,  provera akumulatora – ukratko, standardni zimski program koji se preporučuje za svakog vozača kako se približava hladna sezona.

Pravilno opterecćenje je takođe važno: skije ili daske za sneg, teška zimska odec´a za celu porodicu zauzimaju puno prostora u automobilu. ŠKODA KODIAQ, SUPERB COMBI i OCTAVIA COMBI su idealni automobili,  oni nude najvec´i kapacitet prtljažnika u svojoj klasi.  U ponudi Škoda aksesoara tu su i posebne torbe za skije za utovar kroz sredinu zadnje klupe kako bi se smestile čisto i sigurno. Ako su sva tri sedišta pozadi zauzeta,  skije i snowboard mogu se postaviti na posebne nosače, koji su dostupni kao ŠKODA dodatna oprema. Svi ovi dodaci posebno su dizajnirani i testirani za vozila ŠKODA, što ih čini savršenim spojem.

Krovne kutije su još praktičnije i nude do 380 litara dodatnog prostora za odlaganje. Oni mogu da drže veliki deo Vašeg prtljaga, izbegavajući savijanja zadnjeg sedišta i samim tim pružaju putnicima više prostora i povećanog komfora. Krovne kutije su zaključane, aerodinamički optimizovane i dostupne u crnoj, srebrnoj i beloj boji.

Krovne kutije imaju još jednu prednost: nakon dugog skijanja, možete odložiti barem deo odeće koja je tokom dana postala vlažna ili mokra. U unutrašnjosti vozila Vaša skijaška oprema bi isparavala i samim tim dovela do maglenja prozora, koja utiče na vidljivost.

Rešenje za kondenzaciju na prozorima je sistem klimatizacije. Kada se klima uređaj aktivira – bez obzira na temperaturu – vazduh koji izlazi iz ventilacionih otvora je suv. To znači da može da isuši kondenzovanu vodu koja je odgovorna za paru na prozorima. Najefikasnije je ako suv vazduh duva direktno na vetrobransko staklo maksimalnom brzinom ventilatora. Grejna prednja i zadnja sedišta i grejni volan nude vozačima i putnicima povec´anu udobnost; grejno vetrobransko staklo i grejne mlaznice za pranje vetrobranskog stakla osiguravaju jasan pogled. Gumene podne prostirke i zaštitna prostirka za prtljažni prostor iz ŠKODA ponude originalnih dodataka održavaju čiste podove Vašeg automobila i efikasno sprečavaju vlaženje tepiha zbog topljenja snega sa zimskih čizama.

ŠKODA KODIAQ, SUPERB i OCTAVIA ne samo da nude proporcionalan i izuzetno svestran enterijer sa dovoljno prostora za putnike i opremu, vec´ su dostupni i sa pogonom na sva četiri točka kao standard ili kao opcija, zavisno od motora. To im omoguc´ava da bezbrižno upravljaju u uslovima obilnog snega.  Za dodatnu podršku u ekstremnim zimskim vremenskim uslovima, lanci za sneg dostupni su kao ŠKODA originalna oprema, zajedno sa alu felgama odobrenim za upotrebu sa lancima za sneg. Pre odlaska na putovanje, svaki vozač mora da zna da pravilno postavi lance.

Kratka probna vožnja od oko 50 metara pokazac´e da li su lanci pravilno postavljeni i da li su labavi. Ako je sve u redu, moc´i c´ete da se borite čak i sa dubokim snegom.

Za sve potrebene informacije pozovite nas na 011 71 51 900

Katalozi dodatne opreme dostupna na  https://skoda-alpros.rs/index.asp?pageid=A51

Scroll to Top
Odabirom željenog termina ne znači i potvrđeno vreme servisa. Termin smatrajte potvrđenim nakon poziva servisnog savetnika i potvrde istog. Uskoro će Vas kontaktirati servisni savetnik.
* Saglasan sam i prihvatam, u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnosti i podataka (Službeni glasnik RS br. 97/08 i 104/09), da Prodavac ili lice (fizičko/pravno) koje Prodavac ovlasti može koristiti za potrebe analize i istraživanja tržišta, moje podatke koje sam dao, što podrazumeva i istraživanje zadovoljstva kupca.