fbpx

ŠKODA ENYAQ COUPE iV

Predstavljen je Škoda ENYAQ COUPE iV

 

Električna mobilnost nikad nije bila elegantnija. Škoda je predstavila ENYAQ COUPE iV sa RS paketom dodatne opreme visokih performansi.

Nakon modela ENYAQ iV SUV, Škoda sada predstavlja još jedno električno vozilo zasnovano na potpuno električnoj MEB platformi. Novi ENYAQ COUPE iV je elegantniji i dinamičniji u odnosu na prvog predstavnika električne mobilnosti koje je Škoda preuzela u fabrici u Češkoj.  Obe verzije su jedinstvene jer su trenutno jedini modeli zasnivani na MEB platformi koji se proizvode izvan granica Nemačke.

 

predstavljen je Škoda Enyaq iV

 

EMOCIJA JE NAJVAŽNIJA

 

Primarna inovacija kod modela ŠKODA ENYAQ COUPE iV je oblik karoserije. Krovna linija naglašava kupe izgled. Kod dizajna modela ENYAQ COUPE iV naglašen je sportski prednji branik I dizajn bočnih pragova obojenih u boju karorerije. Time je naglašena dužina automobila.

Potpuno nov izgled zadnjeg dela automobila je naglašen oštrom ivicom i natpisom ŠKODA na vratima prtljažnika.  Posebna karakteristika modela ENIAQ je panoramski stakleni krov, koji se proteže sve od vetrobrana do zadnjeg stakla i ima jako crnu nijansu. Dinamičan dizajn i emotivan izgled su dopunjeni  točkovima sa felnama od 19” do 21” i Full LED farovima napred i pozadi, koji dolaze kao standard.

 

Škoda Enyaq iV izgled modela

PRVI POTPUNO ELEKTRIČNI RS

 

ENYAQ COUPE iV će biti prvi potpuno električni ŠKODA kupe dostupan u sportskoj RS verziji. ENYAQ COUPE RS iV je na samom vrhu ŠKODA ponude. RS isporučuje snagu od 220 kV i 460 Nm obrtnog momenta i ima sledeće performanse :  ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 6,5 sekundi, a najveća brzina je 180 km/h.

ENYAQ COUPE iV standardno dolazi sa jedinstvenom 131 LED osvetljenom Cristal Face rešetkom hladnjaka, dok je na ostalim verzijama opcija. Pored toga, RS verzija se može pohvaliti crnim kontrastnim elementima kao što su lajsne prozora ili zadnji difuzor. Okviri na standardnim verzijama imaju hromiranu završnu obradu. Kao i svi drugi modeli ŠKODA RS, ENYAQ COUPE iV ima crvenu reflektujuću traku na zadnjem braniku koja se proteže duž cele širine automobila.

 

Škoda Enyaq iV

 

Standardno, ENYAQ COUPE iV  RS dolazi sa crnim Taurus točkovima od 20 “, sa opcijom antracit 21” Vision točkovima. Ovi točkovi imaju posebnu aerodinamičku oblogu. SPORTLINE verzija može imati antracitne 20” Vega felne ili opcione crne Betria točkove od 21”. Kupci će takođe moći da kupe ENYAQ COUPE iV RS u ekskluzivnoj Mamba zelenoj boji. Škoda će dodati nove boje u katalog za standardnu verziju, kao što je Grafitno siva metalik koja će zameniti Quartz (kvarc) sivu

 

ENTERIJER ZA DOBAR OSEĆAJ

 

Sportske verzije su takođe opremljene Full LED Matrik farovima. Unutar RS verzije, troozonska klima je standardna karakteristika (dvozonska je standardna kod ostalih), a automobil dolazi sa progresivnim upravljanjem. Kupci će moći da biraju između dva dizajna enterijera u RS verziji.

 

U oba slučaja, kupci dobijaju karbonski dekor na instrument tabli i oblogama na vratima, aluminijumske papučice, sportska sedišta sa integrisanim naslonima za glavu i logom RS.

Sedišta su tapacirana u Suedia sa kontrastnim šavovima i bordurama zelene boje. Isti akcenat boja može se naći na volanu, patosnicama i na instrument tabli, koja je takođe presvučena Suediom.

Opciono, kupci mogu izabrati RS Suite Design Selection sa presvlakama od perforirane crne kože sa sivim kontrastnim šavovima, pri čemu se ova kombinacija boja ponovo pojavljuje na drugim elementima u unutrašnjosti. SPORTLINE varijanta takođe ima prepoznatljiv dizajn enterijera kojim dominira crni Suedia materijal.

 

Škoda Enyaq iV enterier

 

U svim verzijama ENYAQ COUPE iV, putnici u automobilu mogu da očekuju niz Simply Clever rešenja, dovoljno prostora za sve putnike i njihov prtljag. ENYAQ COUPE iV  ima kapacitet prtljaga  od 570 litara u standardnoj konfiguraciji.

Najsavremeniji sistemi pomoći i bezbednosti, funkcije i druge pogodnosti manje-više odgovaraju onima kao kod SUV-a ENYAQ iV koji je već na tržištu. Kupci takođe mogu da uživaju u  naprednim funkcijama kao što su head-up displej sa proširenom realnošću; devet vazdušnih jastuka, usluge povezivanja sa planiranim poboljšanjima putem ažuriranja softvera ili vrhunska pomoć pri parkiranju.

 

BRZO I PRAKTIČNO PUNJENJE ŠKODA MODELA ENYAQ COUPE iV

 

Sa ŠKODA ENYAQ COUPE iV, kupci mogu da biraju između dve veličine baterije i četiri nivoa snaga. Pored gore pomenute RS verzije sa baterijom od 82 kVh (77 kVh upotrebljivi kapacitet, standardni pogon na sve točkove i 220 kW snage. Izlaz od 195 kW i 425 Nm obrtnog momenta. Pored toga, ENYAQ COUPE iV 80 je dostupan sa pogonom na zadnjim točkovima i izlaznom snagom od 150 kW. Ova varijanta nudi maksimalni domet do 545 kilometara (VLTP) zahvaljujući većini tržišta. Osnovna varijanta je ENYAQ COUPE iV 60 sa baterijom od 62 kVh (upotrebljivo 58 kVh), elektromotorom od 132 kW i pogonom na zadnje točkove.

Snaga motora električnih vozila Škoda

Pratite Škoda aktuelne vesti na Škoda Storyboard.

 

Scroll to Top
Odabirom željenog termina ne znači i potvrđeno vreme servisa. Termin smatrajte potvrđenim nakon poziva servisnog savetnika i potvrde istog. Uskoro će Vas kontaktirati servisni savetnik.
* Saglasan sam i prihvatam, u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnosti i podataka (Službeni glasnik RS br. 97/08 i 104/09), da Prodavac ili lice (fizičko/pravno) koje Prodavac ovlasti može koristiti za potrebe analize i istraživanja tržišta, moje podatke koje sam dao, što podrazumeva i istraživanje zadovoljstva kupca.