fbpx

ŠKODA FABIA RS RALLY2

› Novo reli vozilo bazirano je na četvrtoj generaciji modela FABIA
› Naslednika FABIA Rally2 evo karakteriše poboljšana tehnologija

› Testirana na svim terenima 

DIZAJN FABIA RS RALLY 2

Novi reli model ŠKODA Motorsport predstavlja naslednika FABIA Rally2 evo. Škoda Motosport je novi model proizveden u Mlada Boleslava I zasniva se na četvrtoj generaciji modela FABIA.

Novi FABIA RS Rally2 reli model prevodi FABIA dizajnerski jezik četvrte generacije u svet motosporta. Pored dužeg krovnog spojlera sa bočnim rebrima, reli model takođe ima ravne prednje farove. Farovi su sa oštrim konturama serijskog vozila koji se protežu sve do velike, šestougaone ŠKODA rešetke. Prednja i zadnja svetla postavljaju vizuelne akcente sa LED tehnologijom. 

Rally FABIA se takođe razlikuje od svog proizvodnog kolege po znatno širim prednjim i zadnjim krilima i brojnim otvorima za vazduh na karoseriji.

Mamba zelena je zaštitni znak ŠKODA RS porodice, povezujući novi model sa OCTAVIA RS i ENYAQ COUPE RS iV.

 
 

AERODINAMIKA I BEZBEDNOST

ŠKODA Motorsport je razvio novi motor za FABIA RS Rally2. Kod novog modela  je poboljšano upravljanje, pogon i elektroniku kao i poboljšane bezbednosne karakteristike za vozača i suvozača. Jedan od prioriteta bila je bezbednost u slučaju bočnog udara, a sveobuhvatne analize udesa dale su važne informacije o ovom pitanju. Nova FABIA RS Rally2 je testirana na svim terenima. Ona je pokazala svoje sposobnosti u vrlo zahtevnoj seriji testova na asfaltu, šljunku i ledu. Testiranje je vršeno u širokom spektru vremenskih uslova skoro godinu dana. To je uključivalo ispitivanja u Češkoj, Francuskoj, Italiji, Hrvatskoj, Nemačkoj, Belgiji i Španiji- Takođe i u ekstremnim zimskim uslovima u severnoj Finskoj od leta 2021.

Nova FABIA RS Rally2 spremna je da pobedi i da osvoji titule u budućnosti.

ŠKODA brend duži niz  godina sponzor je velikog broja sportskih manifestacija poput moto-sport, biciklizam i hokej na ledu. Škoda ne podržava samo velike profesionalne događaje u biciklizmu kao što je Tour de France, već i podržava  manja takmičenja,  

 

Potpuno nova ŠKODA FABIA RS Rally2 je reli vozilo za kategoriju Rally2 i ima benefite od najbolje aerodinamike u klasi i izuzetno čvrste karoserije serijskog modela. U poređenju sa uspešnim prethodnim modelom, ŠKODA Motorsport tim je optimizovao posebno pogonski sklop, kao i elektroniku, bezbednost i upravljanje. Inženjeri su takođe razvili novi 1,6-litarski turbo motor zasnovan na 2,0 TSI iz serije motora EA888, koji se, između ostalih, koristi u RS modelima.

Više detalja na ŠKODA STORYBOARD .

Scroll to Top
Odabirom željenog termina ne znači i potvrđeno vreme servisa. Termin smatrajte potvrđenim nakon poziva servisnog savetnika i potvrde istog. Uskoro će Vas kontaktirati servisni savetnik.
* Saglasan sam i prihvatam, u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnosti i podataka (Službeni glasnik RS br. 97/08 i 104/09), da Prodavac ili lice (fizičko/pravno) koje Prodavac ovlasti može koristiti za potrebe analize i istraživanja tržišta, moje podatke koje sam dao, što podrazumeva i istraživanje zadovoljstva kupca.