Konfigurator automobila Test vožnja

Octavia FL

Napravljen za svakodnevne istraživače

Predstavljamo Vam model ŠKODA OCTAVIA FL, stvorena da prati Vaš životni stil. Automobil koji će podjednako biti savršen službeni automobil, u isto vreme vrlo praktičan za potrebe porodice. Uživajte u vožnji do kraja. ŠKODA OCTAVIA FL će Vas podržati brojnim sigurnosnim asistentima, pametnim funkcijama i uslugama povezivanja.

Najvažnije karakteristike

Impresivan moderan dizajn

Neka vas svež i emotivan dizajn modela Škoda Octavia zadivi. Elegantne linije, kristalni LED farovi, zadnja svetla i elegantna silueta nalik kupe verziji daju automobilu moderan i dinamičan izgled.

Pročitajte više

Svestran enterijer za svaku priliku

Octavia je poznata ne samo po svom prepoznatljivom dizajnu, već i po svojoj praktičnosti. Obradovaće vas visokokvalitetni materijali, veliki prtljažni prostor, široke mogućnosti povezivanja i moderna tehnologija bez obzira da li vodite decu na putovanja ili idete na duge poslovne vožnje.

Pročitajte više

Vaša oaza mira i udobnosti

Život ponekad može biti stresan, ali ne u Octavia automobil. Opustite se na ergonomskim sedištima sa funkcijom za masažu i ventilaciju, slušajte omiljenu muzičku numeru na naprednom sistemu za ozvučenje CANTON Sound System i uživajte u vožnji.

Pročitajte više

Bezbednost nam je važna

Najnoviji sistemi za pomoć vozaču i savršeno podešena šasija čine bezbednu vožnju. Ako je sudar neizbežan, zaštitiće vas do 10 vazdušnih jastuka, sigurnosni kočioni sistem i Crew Protect Assist u kombinaciji sa čvrstom karoserijom i velike zone za amortizovanje udarca.

Pročitajte više

Moderna tehnologija

Ne samo da je Octavia neverovatno praktična, prostrana i udobna, već je i opremljena najnovijom tehnologijom koja će vaše iskustvo vožnje podići na nove visine.

Pročitajte više

Tehnologije za bolji kvalitet života

Travel Assist preuzima delimičnu kontrolu nad automobilom kako bi Vam olakšao vožnju.

Pročitajte više

Parkiranje nikada nije bilo lakše. Samo pritisnite pravo dugme ili dodirnite svoj pametni telefon.

Pročitajte više

Najsavremeniji sistemi za Vašu sigurnost putovanja.

Pročitajte više

LED svetla koja su vodeće u industriji pružaju odlične performanse i korisne bezbednosne funkcije.

Pročitajte više

Povezani i tokom vožnje

Octavia napredna on line veza će olakšati svakodnevnu upotrebu automobila i pružiti Vam svu potrebnu podršku da stignete na odredište udobno i na vreme.

Pročitajte više

Oprema

Selection

  • Keyless Go
  • LED farovi
  • Climatronic
  • Cruise control
  • LED zadnja svetla, promenjljiva funkcija osvetljenja, poseban dizajn

Sportline

  • Front assist
  • Lane assist
  • Driver alert
  • LED Matrix farovi sa AFS 1 funkcijom
  • Vozačevo i suvozačevo sedište podesivo po visini i lumbalno

 

Detalji koji čine život jednostavnijim

Strugač za led sa meračem za gume

Odličan detalj Simply Clever, zgodan kada padne prvi mraz. Sada ne morate da preturate po automobilu u potrazi za strugačem ili pribegavate kreditnoj kartici. Strugač za led koji se nalazi na poklopcu rezervoara za gorivo, sada napravljen od reciklirane plastike, biće spreman i čekaće kad god Vam zatreba. Merači dubine gazećeg sloja pneumatika, sa linijama razmaknutim 2 mm, ugrađeni su u oba donja ugla strugača. Ovo olakšava proveru stanja pneumatika i blagovremeno otkrivanje kada više nije u skladu sa zakonskim propisima.

Integrisani levak

Ispod haube možete pronaći i Simply Clever rešenja. Octavia ima pametno dizajniran gumeni poklopac za rezervoar tečnosti za pranje. Otvara se u praktičan levak tako da možete lako dopuniti tečnost bez prosipanja.

Elektrosklopiva kuka za vuču

Opciona električna kuka za vuču je izuzetno praktična. Kuka za vuču sa integrisanom utičnicom se otključava pomoću dugmeta na bočnoj strani prtljažnika.

Uređaj za sprečavanje pogrešnog točenja goriva

Poznato je da čak i iskusni vozači sipaju pogrešno gorivo na pumpi. Sve što je potrebno je da požurite ili da na trenutak ne obratite pažnju i u nevolji ste. Octavia, međutim, uključuje ovaj pametan detalj, tako da više ne morate da brinete o sipanju pogrešnog goriva.

KESSY

Više ne morate da držite ključ da biste otvorili i zaključali automobil. Napredna KESSy funkcija automatski otključava Octaviju kada joj priđete ključem i automatski je zaključava kada se udaljite od automobila. To je tako jednostavno.

Virtualni kokpit

Savršen pregled pruža virtuelni kokpit koji se može slobodno programirati, koji nudi izbor između nekoliko rasporeda prikaza. On-board podaci zajedno sa drugim informacijama, kao što su navigacija, reprodukcija medija i telefon, prikazuju se na prelepom ekranu od 10 inča.

Peta vrata sa virtuelnom pedalom

Petim vratima Škode Octavije se opciono može kontrolisati pritiskom na dugme sa vozačevog sedišta, pomoću ključa na daljinsko upravljanje ili pritiskom na dugme na vratima prtljažnika. Električna vrata prtljažnika dolaze sa virtuelnom pedalom, dodatnom funkcijom za beskontaktno otvaranje/zatvaranje prtljažnika.

USB-C u retrovizoru

Ako koristite kontrolnu kameru za snimanje saobraćaja ispred Vas, cenićete dodatni USB-C konektor pored retrovizora. To znači da ćete imati izvor napajanja odmah pored kamere i izbeći ćete.

Dva zadnja USB-C porta

Dobre vesti! Nema više svađa oko USB portova. Octavia ih ima u izobilju. Dva USB-C porta za brzo punjenje (45 V) su spremna za putnike na zadnjim sedištima.

Grejani volan

Na zahtev, Octavia može biti opremljena grejanim volanom, Božji dar zimi, posebno kada su Vam ruke smrznute od struganja leda sa prozora. Mada, zagrejano vetrobransko staklo znači da je to zapravo još jedan posao manje za obavljanje. A ako Vam je i dalje hladno, grejana prednja i zadnja sedišta će Vam pomoći da se zagrejete.

Naslon za ruke sa dva držača za čaše

Zadnji sklopivi naslon za ruke ne samo da čini udobno putovanje, već uključuje i držač za dve flaše od 0,5 litara, gde putnici na zadnjem sedištu mogu da stave svoje piće.

Obaranje zadnjeg naslona na dugme

Ovaj praktični detalj olakšava obaranje naslona zadnjih sedišta pritiskom na dugme direktno iz prtljažnika. Tako da više ne morate da hodate skroz oko automobila kad god Vam je potrebno da spakujete veći teret u Octaviju.

Elementi za fiksiranje

U tipičnom Škodinom stilu, prtljažnik nudi izuzetno praktične karakteristike. Predmeti se mogu pričvrstiti u prtljažnik pomoću elemenata za teret. Samo gurnite svoje kutije ili torbe između držača i više se neće pomerati. Pričvršćivači za teret se mogu preklopiti i čuvati sa strane prtljažnika ili ispod varijabilnog poda prtljažnika.

Kuke u prtljažniku

Veoma su praktične i dve čvrste kuke na bokovima prtljažnika. Dizajnirane su za kačenje predmeta ili prtljaga koji bi inače bili nestabilni ili ne bi stali na pod prtljažnika.

Patosnica sa dva lica

S jedne strane je praktična površina koja se lako pere, a sa druge elegantni tekstilni tepih. Patosnica se može jednostavno okrenuti kako bi se koristila površina prilagođena teretu.

Mrežice

Zahvaljujući pametno dizajniranim mrežama, kukama i policama u prtljažniku, nema potrebe da birate između agilnosti i praktičnosti. Mreže sa kukama za pričvršćivanje sprečavaju kretanje malih predmeta.

Koja joj boja najviše odgovara?

Želite da konfigurišete vaš Octavia model od glave do pete?
Pokrenite Škoda konfigurator za vašu zemlju.

 

Konfiguriši

Specifikacije

Pitate se za šta je još Octavia sposobna? Pročitajte o detaljnim tehničkim specifikacijama ovog modela.

Tehnički detalji

Video

Škoda Octavia video

Cenovnici i katalozi

Octavia FL cenovnik

Octavia FL Sportline cenovnik