Konfigurator automobila Test vožnja

Četvrta generacija modela Škoda Superb će ponovno imati u ponudi hatchback verziju

13. 09. 2023.

Novi Superb hatchback nudi još više prostora i bolju aerodinamiku. Tri benzinska motora, dva dizel i premijera za blagu hibridnu tehnologiju. Novi koncept enterijera sa samostojećim infotainment ekranom i Škoda Smart Dials. Fokusiran na održive materijale u unutrašnjosti.

 

Beograd, 7. septembar 2023 – Škoda Auto se sprema da objavi četvrtu generaciju svoje vodeće serije ICE modela, Superb, a ponovo će dopuniti svoj popularni karavan elegantnom hatchback verzijom. Nova iteracija ove tradicionalne varijante karoserije porasla je u dužinu i visinu i istovremeno postala još aerodinamičnija. Skulpturalni Škoda dizajn dodatno je evoluirao i sada ima redizajniranu osmougaonu Škoda rešetku i ažurirane ručke na vratima. Širok raspon pogonskih sklopova za novi Superb sada uključuje i blagi hibrid. Unutrašnjost je potpuno redizajnirana. Po prvi put u modelu Superb dostupan je head-up ekran i centralni infotainment ekran koji je povećan na 13 inča. Ručica menjača, sada postavljena na stub volana, čini centralnu konzolu prostranijom. Ispod centralnog ekrana nalaze se novi Škoda Smart Dials. Ovi rotirajući dugmići, svaki s malim digitalnim ekranom, omogućavaju brz i jednostavan pristup mnogim funkcijama vozila. Enterijer je obeležen održivim materijalima; korišćeni tekstil izrađen je od 100 posto recikliranog poliestera.

 

                   

 

Premijera za blagi hibridni pogon

Hatchback četvrte generacije modela Superb po prvi put je dostupan s blagom hibridnom tehnologijom. U početnom modelu 1.5 TSI sa 110 kW (150 KS), četvorocilindrični benzinski motor dopunjen je 48-voltnim starter-generatorom pogonjenim remenom i 48-voltnom litijum-jonskom baterijom. To omogućava rekuperaciju energije tokom kočenja. Tako dobijena energija skladišti se u bateriji i može se koristiti za podršku motoru sa unutrašnjim sagorevanjem s povećanjem električne snage ili za omogućavanje vožnje vozila s potpuno isključenim motorom. Uz 1.5 TSI, Škoda nudi dve 2.0 TSI jedinice sa 150 kW (204 KS) i 195 kW (265 KS). Poput najsnažnijeg dizelaša, 2.0 TDI sa 142 kW (193 KS), vrhunski benzinac standardno dolazi s pogonom na sve točkove. Bogatu ponudu motora zaokružuje 2.0 TDI sa 110 kW (150 KS). Po prvi put u Škodi, svi Superb motori standardno su povezani sa 7-stepenim DSG menjačem. Svi pogonski agregati zadovoljavaju Euro 6d standard emisije.

 

Još više prostora i poboljšana aerodinamika

U poređenju sa svojim prethodnikom, nova Škoda Superb hatchback je porasla u dužinu za 43 milimetra na 4.912 milimetara i u visinu za 12 milimetara na 1.481 milimetar. To čini jedanaest milimetara više prostora za glavu napred i šest milimetara više za putnike na zadnjem sedištu. Kapacitet prtljažnika povećan je za 20 na 645 litara. Širina vozila od 1.834 milimetra i međuosovinski razmak od 2.841 milimetar ostali su nepromenjeni. Optimizovani usisnici vazduha i detaljan rad na putničkoj ćeliji i spoljašnjim retrovizorima poboljšali su aerodinamiku, što je rezultiralo koeficijentom otpora od samo 0,24. Najnovija iteracija dizajnerskog jezika sadrži mnoge od prepoznatljivih skulpturalnih linija brenda Škoda.

 

Potpuno novi koncept enterijera i različite Design Selection opcije

Redizajnirana unutrašnjost modela Superb sada ima samostojeći centralni ekran s dijagonalom do 13 inča. Dopunjen je head-up ekranom, prvi put dostupnim za Škoda vodeći ICE model, i novim Škoda Smart Dials. To su tri rotirajuća dugmića ispod ekrana infotainmenta, od kojih svaki ima digitalni ekran prečnika 32 milimetra. Pametni brojčanici omogućavaju brz i jednostavan pristup mnogim funkcijama vozila. Redizajnirana centralna konzola ima uredniji, prostraniji i organizovaniji izgled budući da se ručica menjača sada nalazi direktno na stubu volana. Tradicionalni nivoi opreme Active, Ambition i Style zamenjene su novim opcijama: Essence i Selection, dopunjene verzijama Sportline i Laurin & Klement. Svaki od njih ima jedinstven dizajn enterijera, spajajući savremene koncepte s naglaskom na održivim materijalima.

 

 

Najnovije vesti

21. 02. 2024.

Predstavljanje redizajniranog modela Škoda Octavia

Škoda Octavia: Osveženje najprodavanijeg modela marke Škoda. Pogledajte šta je sve unapređeno na Škodinom najpopularnijem modelu.

Saznaj više
23. 01. 2024.

Ne dozvolite da vas zima uhvati nespremne

Zima je u punom jeku, pa nije loša ideja da dobijete nekoliko saveta kako da se nosite sa zamkama vožnje po snegu i ledu. Koje Škoda karakteristike i dodatna oprema mogu biti od koristi? Na šta treba paziti?

Saznaj više
06. 10. 2023.

Novi Kodiaq je stigao!

Škoda započinje najnovije poglavlje u svojoj priči o uspehu: drugu generaciju svog nagrađivanog SUV-a. Kodiaq, simbol svestranosti i inovativnosti, već je osvojio srca više od osamsto hiljada kupaca na šezdeset tržišta širom sveta i osvojio brojne prestižne nagrade.

Saznaj više
13. 09. 2023.

Četvrta generacija modela Škoda Superb će ponovno imati u ponudi hatchback verziju

Novi Superb hatchback nudi još više prostora i bolju aerodinamiku. Tri benzinska motora, dva dizel i premijera za blagu hibridnu tehnologiju. Novi koncept enterijera sa samostojećim infotainment ekranom i Škoda Smart Dials. Fokusiran na održive materijale u unutrašnjosti.

Saznaj više
12. 09. 2023.

Škoda izbacila proširenu aplikaciju „Ponude“: Popusti i posebne ponude sada dostupni na čak osam tržišta!

Aplikacija u automobilu daje popuste i posebne ponude na benzinskim pumpama, restoranima, hotelima, prodavnicama i Škoda Auto online prodavnici. Usluga je dostupna za skoro sve trenutne modele koji imaju najnovije infotainment sisteme Amundsen ili Columbus. Promocije mogu da nude spoljni partneri ili direktno Škoda Auto

Saznaj više
31. 08. 2023.

Još više prostora, udobnosti i kontrole: Škoda predstavlja vrhunske enterijere potpuno novih generacija modela Kodiaq i Superb

Škoda Smart Dials: Postavljeni ispod centralnog ekrana infotainment sistema, ovi prilagodljivi rotirajući dugmići sa digitalnim ekranima nude novi pristup intuitivnom radu. Samostojeći ekran infotainmenta od 12,9 inča, u kombinaciji sa premeštenim menjačem na stub volana, stvara urednu centralnu konzolu i optimizuje unutrašnji prostor. Inovativni Škoda Design Selection donosi niz održivih materijala u serije modela Kodiaq i Superb.

Saznaj više
23. 08. 2023.

Skice otkrivaju detalje dizajna novih prednjih svetala modela Škoda Scala i Kamiq

Potpuno nova prednja svetla naglašavaju pomlađeni izgled kompaktnog modela Škoda Scala i gradskog SUV modela Škoda Kamiq. Dodatna tehnologija Matrix-LED – prvi put za dotične modele.

Saznaj više
22. 08. 2023.

Prvi pogled na redizajnirane modele Škoda Scala i Škoda Kamiq

Kompaktni i gradski SUV modeli dobijaju inovativan dizajn i tehnološka unapređenja. Sada su uključene karakteristike koje su prethodno bile rezervisane za više klase vozila. Digitalna svetska premijera ova dva modela zakazana je za 1. avgust

Saznaj više