Još više prostora, udobnosti i kontrole: Škoda predstavlja vrhunske enterijere potpuno novih generacija modela Kodiaq i Superb

31. 08. 2023.

Škoda Smart Dials: Postavljeni ispod centralnog ekrana infotainment sistema, ovi prilagodljivi rotirajući dugmići sa digitalnim ekranima nude novi pristup intuitivnom radu. Samostojeći ekran infotainmenta od 12,9 inča, u kombinaciji sa premeštenim menjačem na stub volana, stvara urednu centralnu konzolu i optimizuje unutrašnji prostor. Inovativni Škoda Design Selection donosi niz održivih materijala u serije modela Kodiaq i Superb.

 

Beograd, 28. avgust 2023 – Uoči svetske premijere novih generacija modela Kodiaq i Superb, Škoda otkriva njihov potpuno redizajnirani enterijer, koji sadrži digitalni kokpit, head-up ekran i 12,9-inčni samostojeći ekran infotainmenta. Ručica DSG menjača premeštena je na stub volana, dajući sada putnicima više prostora, dok prostrana centralna konzola nudi više prostora za odlaganje. Poboljšavajući rad na vozilu, prilagodljivi Škoda Smart Dials omogućava jednostavno upravljanje. Svaki okretni dugmić omogućava intuitivan pristup raznim funkcijama vozila, a digitalni ekran osigurava brz, sveobuhvatan pregled u bilo kom trenutku. U kretanju prema većoj održivosti, Škoda sada koristi presvlake izrađene od 100% recikliranog poliestera i za novi Kodiaq i za Superb.

 

„Škoda enterijeri predstavljaju intuitivnost, jednostavnost, usmerenost na kupca i pametna rešenja. Naša najnovija inovacija, Škoda Smart Dials, proširila je intuitivne opcije za upravljanje funkcijama automobila, kombinujući najbolje od oba sveta: fizičke kontrole i digitalne ekrane. Sveži enterijeri modela Kodiaq i Superb sada imaju veliki, samostojeći ekran, ručicu menjača postavljenu na stub volana i centralnu konzolu koja nije pretrpana. Ova poboljšanja utrla su put prostranijoj i udobnijoj unutrašnjosti koja ne samo da privlači poglede, već nudi i praktičnost i istinsku dodatnu vrednost za naše kupce.“

Peter Olah, rukovodilac dizajna enterijera u Škoda Auto

 

Nove karakteristike za još veću udobnost
Škoda je redizajnirala unutrašnjost oba modela, uključujući poboljšanja na volanu, instrument tabli i ukrasnim oblogama. Po prvi put u Škodi: ručica menjača premeštena je na stub volana u oba modela i tako je postala posebno pristupačna. Kao rezultat toga, centralna konzola ima uredan, jasno strukturiran raspored, ostavljajući dodatni prostor za putnike. Druge novine u modelima Kodiaq i Superb uključuju head-up ekran koji dopunjuje virtuelni kokpit od 10,25 inča i samostojeći centralni infotainment ekran koji je veći nego ikad, dijagonala meri 12,9 inča. Takođe debituju u oba modela Škoda Smart Dials. To su inovativni rotirajući dugmići koji pametno integrišu dodirne i digitalne komponente za intuitivnije iskustvo.

 

Škoda Smart Dials: dugmići sa digitalnim ekranima
Uvođenjem Škoda Smart Dials, češki proizvođač automobila dokazanu kombinaciju dodirnih i digitalnih komandi u svojim vozilima podiže na viši nivo. Ovaj potpuno novi pristup sastoji se od tri rotirajuća dugmića ispod infotainment ekrana, svaki s 32-milimetarskim digitalnim ekranom. Oni omogućuju brz pristup brojnim funkcijama vozila zavisno od nivoa opreme. Dva spoljašnja pametna točkića za vozača i suvozača kontrolišu unutrašnju temperaturu, grejanje i ventilaciju sedišta, prikazujući trenutno aktivnu funkciju. Središnji Smart Dial kontroliše do četiri različite funkcije, kao što su glasnoća infotainmenta, brzina ventilatora, smer vazduha, pametni klima uređaj, načini vožnje i zumiranje karte. Središnji Smart Dial konfiguriše se putem menija infotainment sistema, a pritiskom na dugme prebacuje se između funkcija.

 

Prošireni raspon Simply Clever karakteristika
Potraga za poboljšanom udobnošću u vozilu ogleda se kroz nove dodatke, uključujući Phone Box s mogućnostima brzog induktivnog punjenja pametnog telefona do 15 W – a u modelu Kodiaq je to moguće za čak dva telefona – uparen s aktivnom funkcijom hlađenja. Uz to, putnici imaju koristi od do četiri USB-C priključka s izlaznom snagom od 45 W, kao i praktičnim 15 W USB-C priključkom na retrovizoru. Ne treba zanemariti, novi Kodiaq dostupan je s ergo sedištima zajedno s funkcijom pneumatske masaže. Putnici na zadnjim sedištima takođe će ceniti novu pregradu za odlaganje u centralnom tunelu. U modelu Superb, redizajnirani upravljač, instrument tabla i ukrasni elementi besprekorno se stapaju s poboljšanim dodatnim masažnim sedištima. Ona sada uključuju deset pneumatski kontrolisanih masažnih jastuka i opsežan izbor programa, s lumbalnom potporom podesivom u četiri smera. Usklađeno s Kodiaq-om, svim funkcijama grejanja za sedišta, volan, vetrobransko staklo i zadnje staklo može se praktično upravljati putem dugmića za grejanje koje se može konfigurisati u meniju kontrole klime.

 

Održivi materijali za tekstil i dve popularne Simply Clever karakteristike
Škoda demonstrira svoju predanost održivosti korišćenjem ekološki prihvatljivih materijala za sav tekstil u unutrašnjosti, kao i za dve ključne Simply Clever karakteristike: kišobran u vratima vozača i strugač za led. Tradicionalne linije opreme zamenjene su konceptom Design Selections: u modelu Kodiaq, kupci se mogu odlučiti za Loft, Lounge ili ecoSuite u crnoj ili boji konjaka, s tekstilom izrađenim od 100% recikliranog poliestera. Koža u ecoSuite Design Selection koristi ekološki prihvatljiv proces štavljenja koji koristi ostatke obrade zrna kafe. Za četvrtu generaciju modela Superb, Essence nivo opreme uključuje Design Selection Studio, s izborom za Selection nivo opreme koji uključuje Loft i Lounge, kao i Design Selection Suite u crnoj i boji konjaka. Vrhunski L&K model proširuje ponudu s Design Selection L&K Suite u crnoj i boji konjaka, koji se može pohvaliti kožom održivo štavljenom korišćenjem otpadne vode od prerade maslina.

 

 

Novi Kodiaq

Novi Superb

Najnovije vesti

21. 02. 2024.

Predstavljanje redizajniranog modela Škoda Octavia

Škoda Octavia: Osveženje najprodavanijeg modela marke Škoda. Pogledajte šta je sve unapređeno na Škodinom najpopularnijem modelu.

Saznaj više
23. 01. 2024.

Ne dozvolite da vas zima uhvati nespremne

Zima je u punom jeku, pa nije loša ideja da dobijete nekoliko saveta kako da se nosite sa zamkama vožnje po snegu i ledu. Koje Škoda karakteristike i dodatna oprema mogu biti od koristi? Na šta treba paziti?

Saznaj više
06. 10. 2023.

Novi Kodiaq je stigao!

Škoda započinje najnovije poglavlje u svojoj priči o uspehu: drugu generaciju svog nagrađivanog SUV-a. Kodiaq, simbol svestranosti i inovativnosti, već je osvojio srca više od osamsto hiljada kupaca na šezdeset tržišta širom sveta i osvojio brojne prestižne nagrade.

Saznaj više
13. 09. 2023.

Četvrta generacija modela Škoda Superb će ponovno imati u ponudi hatchback verziju

Novi Superb hatchback nudi još više prostora i bolju aerodinamiku. Tri benzinska motora, dva dizel i premijera za blagu hibridnu tehnologiju. Novi koncept enterijera sa samostojećim infotainment ekranom i Škoda Smart Dials. Fokusiran na održive materijale u unutrašnjosti.

Saznaj više
12. 09. 2023.

Škoda izbacila proširenu aplikaciju „Ponude“: Popusti i posebne ponude sada dostupni na čak osam tržišta!

Aplikacija u automobilu daje popuste i posebne ponude na benzinskim pumpama, restoranima, hotelima, prodavnicama i Škoda Auto online prodavnici. Usluga je dostupna za skoro sve trenutne modele koji imaju najnovije infotainment sisteme Amundsen ili Columbus. Promocije mogu da nude spoljni partneri ili direktno Škoda Auto

Saznaj više
31. 08. 2023.

Još više prostora, udobnosti i kontrole: Škoda predstavlja vrhunske enterijere potpuno novih generacija modela Kodiaq i Superb

Škoda Smart Dials: Postavljeni ispod centralnog ekrana infotainment sistema, ovi prilagodljivi rotirajući dugmići sa digitalnim ekranima nude novi pristup intuitivnom radu. Samostojeći ekran infotainmenta od 12,9 inča, u kombinaciji sa premeštenim menjačem na stub volana, stvara urednu centralnu konzolu i optimizuje unutrašnji prostor. Inovativni Škoda Design Selection donosi niz održivih materijala u serije modela Kodiaq i Superb.

Saznaj više
23. 08. 2023.

Skice otkrivaju detalje dizajna novih prednjih svetala modela Škoda Scala i Kamiq

Potpuno nova prednja svetla naglašavaju pomlađeni izgled kompaktnog modela Škoda Scala i gradskog SUV modela Škoda Kamiq. Dodatna tehnologija Matrix-LED – prvi put za dotične modele.

Saznaj više
22. 08. 2023.

Prvi pogled na redizajnirane modele Škoda Scala i Škoda Kamiq

Kompaktni i gradski SUV modeli dobijaju inovativan dizajn i tehnološka unapređenja. Sada su uključene karakteristike koje su prethodno bile rezervisane za više klase vozila. Digitalna svetska premijera ova dva modela zakazana je za 1. avgust

Saznaj više