Konfigurator automobila Test vožnja

Predstavljanje redizajniranog modela Škoda Octavia

21. 02. 2024.

Škoda Octavia: Osveženje najprodavanijeg modela marke Škoda. Pogledajte šta je sve unapređeno na Škodinom najpopularnijem modelu.

 

 Eksterijer sa poboljšanim vizuelnim identitetom i novim LED Matrix farovima druge generacije
 Unutrašnjost dolazi sa devet opcija dizajna, 13-inčnim ekranom za informacije i zabavu i dodatnim održivim materijalima; chatbot ChatGPT će kasnije biti integrisan kao standard
 Četiri benzinska i dva dizel motora sa do 195 kW (265 ks) plus opcije za blagi hibrid
 Novi sigurnosni sistemi i podrška za još napredniju aktivnu i pasivnu sigurnost
 Škoda Octavia Sportline i RS podižu sportsko nasleđe ovog vrhunskog modela na novi nivo

 

Kliknite ovde za prikaz unapređenog modela Škoda Octavia 360 

 

Škoda Auto unapređuje hatchback i karavan verziju legendarne Octavije. Više od 7 miliona prodatih jedinica čini Octaviju daleko najprodavanijim modelom brenda. Četvrta moderna generacija sada dobija osvežen izgled, koji uključuje redizajniranu Škodinu masku sa potpisom i nove LED Matrix farove druge generacije. Pogodnost za kupce je još veća standardna oprema, kao što je digitalni ekran od 10 inča ili dvozonski Climatronic. Pored toga, povećan je udeo održivih materijala u automobilu. Dodatni sistemi bezbednosti i podrške unapređuju aktivnu i pasivnu bezbednost, a nova struktura ponude pruža dodatne mogućnosti za individualizaciju.

 

Virtuel Studio – Kliknite i uživajte u virtuelnom doživljaju redizajniranog modela Škoda Octavia uz virtuelni studio

 

Klaus Zellmer, generalni direktor Škoda Auto kaže: „Naši kupci s pravom imaju velika očekivanja od Octavie i ovaj osveženi izgled podiže naš najprodavaniji model na viši nivo. Inovacije kao što su potpuno redizajniran sistem za informisanje i zabavu, novi bezbednosni sistemi, povećana upotreba održivih materijala i jača glavna svetla čine ga još boljim izborom za svakodnevne istraživače. Uveren sam da će najnovija verzija naše Octavie iznenaditi i oduševiti vozače i putnike, potvrđujući svoju poziciju našeg najpopularnijeg automobila.”

 

Martin Jan, član upravnog odbora Škoda Auto zadužen za prodaju i marketing, kaže: „Octavia je osnovni model brenda Škoda. Nakon četiri moderne generacije i 7,15 miliona prodatih jedinica, unapređena Octavia će nastaviti ovu uspešnu priču. Sa redizajniranim prednjim delom, novim sistemima podrške i modernim infotainment sistemom, koji po prvi put uključuje centralni ekran od 13 inča, naš unapređeni bestseler će zadržati svoju poziciju jednog od najuspešnijih modela u Evropi. Uveren sam da će nastaviti da oduševi svakodnevne istraživače svojom raznovrsnošću, atraktivnim dizajnom i odličnom vrednošću za novac.“

 

Novi trenutak za ikonu brenda

 

Četvrta generacija savremene Octavie ulazi u sledeću fazu proizvodnje sa novom namenom. Osveženi izgled uključuje novi, poboljšani dizajn sa redizajniranim prednjim i zadnjim branicima i poboljšanom Škodinom prepoznatljivom rešetkom. Novost su i LED Matrix farovi druge generacije, redizajnirana LED zadnja svetla sa animiranim indikatorima i potpuno novi dizajn točkova od legure. Nova struktura ponude sastoji se od četiri nivoa opreme – Essence, Selection, Sportline i RS – i devet opcija za dizajn enterijera.

 

Zajedno sa novim i održivim materijalima za sedišta, instrument tablu i panele vrata, digitalni displej od 10 inča je sada standard za sledeće varijante modela. Čuveni virtuelni kokpit od 10 inča, predstavljen u četvrtoj generaciji modela Octavia, ostaje u ponudi. Opcioni 13-inčni infotainment ekran je prvi put dostupan u Octavii. Chatbot ChatGPT zasnovan na veštačkoj inteligenciji biće standardno integrisan u glasovni asistent Laura. Integracija chat bota ChatGPT u glasovni asistent Laura donosi razne nove mogućnosti koje daleko prevazilaze prethodne glasovne komande. Inteligentna pomoć pri parkiranju i daljinska pomoć pri parkiranju takođe se pojavljuju po prvi put u Octavii. Asortiman motora se sastoji od 1.5 TSI benzinskih motora, opciono dostupnih sa blagom hibridnom tehnologijom, dva TSI 2.0 benzinska motora povećane snage i dva dizel motora. Snaga se kreće od 85 kW (116 ks) do 195 kW (265 ks).

 

Pored toga, Škoda Ovtavia je dodatno proširila širok portfolio aktivnih i pasivnih bezbednosnih funkcija: nova podrška za praćenje pažnje i umora vozača sada koristi širok spektar podataka i parametara za analizu ponašanja vozača. Pored toga, unapređena Octavia dolazi sa do 10 vazdušnih jastuka.

 

Najprodavaniji Škodin model i njegova priča o uspehu

 

Moderna Škoda Octavia je oslonac češkog proizvođača automobila i miljenik kupaca od početka proizvodnje pre 27 godina, 1996. godine. Četiri moderne generacije su do sada privukle više od sedam miliona kupaca na više od 60 tržišta zahvaljujući svojoj prostranosti, savremenoj tehnologiji, izvanrednom nivou bezbednosti i odličnoj vrednosti za novac. Oktavija je takođe veoma cenjena od strane međunarodnih medija. Na primer, četvrta generacija je bila finalista u izboru za nagradu Evropski automobil godine 2021. i te godine je dobila nagradu za švajcarski automobil godine.

 

 

Najnovije vesti

21. 02. 2024.

Predstavljanje redizajniranog modela Škoda Octavia

Škoda Octavia: Osveženje najprodavanijeg modela marke Škoda. Pogledajte šta je sve unapređeno na Škodinom najpopularnijem modelu.

Saznaj više
23. 01. 2024.

Ne dozvolite da vas zima uhvati nespremne

Zima je u punom jeku, pa nije loša ideja da dobijete nekoliko saveta kako da se nosite sa zamkama vožnje po snegu i ledu. Koje Škoda karakteristike i dodatna oprema mogu biti od koristi? Na šta treba paziti?

Saznaj više
06. 10. 2023.

Novi Kodiaq je stigao!

Škoda započinje najnovije poglavlje u svojoj priči o uspehu: drugu generaciju svog nagrađivanog SUV-a. Kodiaq, simbol svestranosti i inovativnosti, već je osvojio srca više od osamsto hiljada kupaca na šezdeset tržišta širom sveta i osvojio brojne prestižne nagrade.

Saznaj više
13. 09. 2023.

Četvrta generacija modela Škoda Superb će ponovno imati u ponudi hatchback verziju

Novi Superb hatchback nudi još više prostora i bolju aerodinamiku. Tri benzinska motora, dva dizel i premijera za blagu hibridnu tehnologiju. Novi koncept enterijera sa samostojećim infotainment ekranom i Škoda Smart Dials. Fokusiran na održive materijale u unutrašnjosti.

Saznaj više
12. 09. 2023.

Škoda izbacila proširenu aplikaciju „Ponude“: Popusti i posebne ponude sada dostupni na čak osam tržišta!

Aplikacija u automobilu daje popuste i posebne ponude na benzinskim pumpama, restoranima, hotelima, prodavnicama i Škoda Auto online prodavnici. Usluga je dostupna za skoro sve trenutne modele koji imaju najnovije infotainment sisteme Amundsen ili Columbus. Promocije mogu da nude spoljni partneri ili direktno Škoda Auto

Saznaj više
31. 08. 2023.

Još više prostora, udobnosti i kontrole: Škoda predstavlja vrhunske enterijere potpuno novih generacija modela Kodiaq i Superb

Škoda Smart Dials: Postavljeni ispod centralnog ekrana infotainment sistema, ovi prilagodljivi rotirajući dugmići sa digitalnim ekranima nude novi pristup intuitivnom radu. Samostojeći ekran infotainmenta od 12,9 inča, u kombinaciji sa premeštenim menjačem na stub volana, stvara urednu centralnu konzolu i optimizuje unutrašnji prostor. Inovativni Škoda Design Selection donosi niz održivih materijala u serije modela Kodiaq i Superb.

Saznaj više
23. 08. 2023.

Skice otkrivaju detalje dizajna novih prednjih svetala modela Škoda Scala i Kamiq

Potpuno nova prednja svetla naglašavaju pomlađeni izgled kompaktnog modela Škoda Scala i gradskog SUV modela Škoda Kamiq. Dodatna tehnologija Matrix-LED – prvi put za dotične modele.

Saznaj više
22. 08. 2023.

Prvi pogled na redizajnirane modele Škoda Scala i Škoda Kamiq

Kompaktni i gradski SUV modeli dobijaju inovativan dizajn i tehnološka unapređenja. Sada su uključene karakteristike koje su prethodno bile rezervisane za više klase vozila. Digitalna svetska premijera ova dva modela zakazana je za 1. avgust

Saznaj više